Zoals aangekondigd, zal de 15de editie van het BRUSSELS FILM FESTIVAL niet plaatsvinden volgens de gebruikelijke formule, als gevolg van het schrappen van zijn subsidies. Ondanks alles, zal een serie evenementen rond de Europese cinema georganiseerd worden van 10 tot 23 juni 2017, op het Heilig-Kruisplein, in Cinematek, in Théâtre 140 en in White Cinema :

THEATRE 140 > La Fête à Yolande Moreau op zaterdag 10 juni om 20u30, een feestelijke spektakelavond gepresenteerd en geanimeerd door Thierry Decoster en Christelle Delbrouck. Wij kunnen u alvast de aanwezigheid aankondigen van Jaco Van Dormael, Stefan Liberski, Wim Willaert, Bruno Coppens, Zidani, Stefan Liberski, Serge Larivière en vele andere surprise gasten. Tickets: Théâtre 140.

CINEMATEK > retrospectieve Jean-Pierre Melville, lancering op zondag 11 juni om 19h30, in aanwezigheid van zijn neef en assistent Rémy Grumbach. Tickets: Cinematek.

FLAGEY, HEILIG-KRUISPLEIN > voorstellingen in openlucht, elke avond een film van woensdag 14 tot vrijdag 23 juni om 22u30. Gratis toegang.

PLAATS TE BEPALEN > vorming filmkritiek op woensdag 14 juni om 18h30 : workshop over filmkritiek via Youtube door de bekende vlogger In the Panda. Inschrijvingen en informatie : info@brff.be

CINEMATEK > eregast Cédric Klapisch op vrijdag 16 juni om 18u30 masterclass en lancering van zijn retrospectieve. Tickets: Cinematek.

WHITE CINEMA > twee avant-premières : op dinsdag 20 juni om 19u30 ‘Ce qui nous lie’ van Cédric Klapisch, in zijn aanwezigheid; en op donderdag 22 juni om 19u30 ‘The Art of Loving’ van Maria Sadowska, in haar aanwezigheid. Tickets: White Cinema.

Ontdek het gedetailleerde programma hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: