Eerste voorrondes vinden plaats in NIEUWE NOR Heerlen en OJC niks te Horst

In het weekend van 14 en 15 oktober a.s. organiseert Stichting Popmuziek Limburg de eerste voorrondes van de provinciale pop wedstrijd Nu of Nooit. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil poptalent uit Limburg door middel van Nu of Nooit een professioneel podium bieden, zodat zij speelervaring kunnen opdoen en zichzelf in de kijker kunnen spelen bij een groot publiek. De provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit de provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival: Pinkpop. Op vrijdag 14 oktober vindt de eerste voorronde plaats in poppodium NIEUWE NOR te Heerlen. De tweede voorronde vindt een dag later (zaterdag 15 oktober) plaats in OJC Niks in Horst. Beide voorrondes beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

Programma 14 oktober – poppodium NIEUWE NOR, Heerlen: tijdens de eerste voorronde treden de volgende acts op: Cal & the Leavin' Train (pop/rock uit Heerlen); Milk Machine (alternative/grunge uit Heerlen); LoMalo (electro/jazz uit Heerlen); OLIVER (alternative rock/pop uit Heerlen); Moeders Mooiste; (funk rock uit Geleen ). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
Programma 15 oktober – OJC niks, Horst: tijdens de tweede voorronde treden de volgende acts op:

Etan Huijs (singer/songwriter uit Venray) ; Cannonball Cletus (feelgood rock uit Tegelen); SEXDROIDZ ( Alternative/ grunge uit Melderslo); Thalamus (psych/wave/dreampop uit Horst ; The Soup (Hip hop uit Venlo). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.

Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 75 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 30 acts, die verspreid over zes voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Horst (OJC niks), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale van Nu of Nooit vindt plaats op zaterdag 10 december 2016 in Poppodium Grenswerk in Venlo.

Voorverkoop: een ticket voor een voorronde kost € 7,-. De tickets voor de eerste twee voorrondes zijn verkrijgbaar via www.nieuwenor.nl en www.grenswerk.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht, is er tijdens het evenement ook een dagkassa. De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht, wint studiotijd t.w.v. € 1000,-. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om zijn/haar favoriet te steunen.

Prijzen: de zes finalisten van Nu of Nooit worden na afloop van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt. Na afloop van iedere voorronde wordt een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen. De muzikant in kwestie ontvangt een goed gevulde goodiebag met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Zomerparkfeest, Mama’s Pride). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify.

Meer informatie over Nu of Nooit is te vinden op de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over