Derde en vierde voorronde in Muziekcentrum de Bosuil en ECI Cultuurfabriek

In het weekend van 21 en 22 oktober a.s. organiseert Stichting Popmuziek Limburg de derde en vierde voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil poptalent uit Limburg door middel van Nu of Nooit een professioneel podium bieden zodat zij speelervaring opdoen en zichzelf in de kijker spelen bij een groot publiek. De provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit de provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale, en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival, Pinkpop. Op vrijdag 21 oktober vindt de derde voorronde plaats in de Bosuil te Weert. Voorronde vier vindt op zaterdag 22 oktober plaats in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. Beide voorrondes beginnen om 20:00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

Programma 21 oktober – De Bosuil - Weert: tijdens deze derde voorronde treden de volgende acts op:

Eauxby (hip hop uit Weert); Jane Who (singer-songwriter uit Weert); Rhei (rock uit Weert); Shiverburn (hard rock uit Heythuysen); The I.T.’s (rock uit Stramproy). Deuren open: 20:00 uur. Programma: 21:00 tot 1:00 uur.

Programma 22 oktober – ECI - Roermond: tijdens deze vierde voorronde treden de volgende acts op:

Ron Verkoulen (singer-songwriter uit Posterholt); White Noise (rock uit Susteren);

LUCA MADU (alternatieve pop uit Berg en Terblijt) ; Dageraad (Limburgstalige popmuziek uit Echt);

The COMMUNITY (evil disco funk uit Beegden). Deuren open: 20:00 uur. Programma: 21:00 tot 1:00 uur.

Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 75 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 30 acts, die verspreid over zes voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Horst (OJC niks), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale vindt plaats op zaterdag 10 december 2016 in poppodium Grenswerk in Venlo.

Voorverkoop: de act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint een tegoedbon t.w.v. € 1.000,- welke geïnvesteerd kan worden in de band. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om zijn/haar favoriet te steunen. Tickets voor een voorronde kosten per stuk €7,- en zijn verkrijgbaar via www.debosuil.nl en www.ecicultuurfabriek.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht, is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over Nu of Nooit is te vinden op de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl.

Prijzen: de zes finalisten worden aan het eind van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt. Tijdens iedere voorronde wordt er een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen, die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Zomerparkfeest, Mama’s Pride). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify.

Meer informatie over Nu of Nooit is te vinden op de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over