Het Britse Public Image Ltd (PiL) is de band rond de geniaal geschifte Sex Pistols-frontman John Lydon, aka Johnny Rotten. PiL wordt met hun revolutionaire post-punksound met echo’s van dub en reggae algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke, vernieuwende en controversiële bands van het einde van de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80. De band stond op non-actief sinds 1992, maar begon in 2009 aan een tweede leven.

Met gitarist Lu Edmonds (ex-The Damned), drummer Bruce Smith (ex-The Pop Group) en bassist Scott Firth (ex-Elvis Costello band) rond zich verzameld, bracht John Lydon zijn PiL in 2009 terug tot leven voor een aantal comeback-shows in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door een tour in Noord-Amerika en Europa (incl. een verschroeiend AB-concert). Dat ze de smaak duidelijk terug goed te pakken hebben, bewezen ze in 2012 al met de release van het album ‘This is PiL’. Vorig jaar trokken de heren opnieuw de studio in en begin september verschijnt met ‘What The World Needs Now…’ alweer een gloednieuw album. De Europese tour die volgt na deze release eindigen ze op 18 oktober in Trix!

Public Image Limited vertoonde na een set van dik twee uur geen teken van vermoeidheid. In 2011 klinkt PIL een stuk dynamischer dan veel van de jonge postpunkbands die zich vandaag op het geluid van de groep inspireren.” - De Morgen (in de recensie van het AB-concert in 2011)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Public Image Ltd
Datum: 
Zondag 18 oktober 2015
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over