Het startschot voor dé zoektocht van het najaar is gegeven. In de AED Studio’s in Lint vonden zopas de audities voor K3 zoekt K3 plaats, waarin Karen, Kristel en Josje op zoek gaan naar drie volwaardige opvolgsters. Ze krijgen daarbij de hulp van Studio 100-CEO Gert Verhulst, die samen met hen achter de vakjurydesk zetelt. De vakjury beslist echter niet alleen over het lot van de kandidaten. Voor het eerst in Vlaanderen beslist een 100-koppige publieksjury – bestaande uit kinderen, mama’s, papa’s en grootouders – als eerste welke kandidaten doorstoten en wie meteen afvalt.

Meer dan 6.000 Vlaamse en Nederlandse meiden schreven zich in, in de hoop auditie te mogen doen op het grote K3 zoekt K3-podium. Honderd van hen overleefden de pre-audities en komen alvast een stap dichter bij het verwezenlijken van hun grote droom. Maar een plekje in de nieuwe K3 krijg je niet zomaar in de schoot geworpen. Tijdens de grote auditieshows zitten twee jury’s klaar om de meisjes te beoordelen.

Mening van publieksjury is doorslaggevend

De 100-koppige publieksjury is als eerste aan zet. Zij worden opgedeeld in vier tribunes, bestaande uit 25 kinderen, 25 mama’s, 25 papa’s en 25 grootouders. Elke kandidaat brengt een zelfgekozen K3-nummer voor de publieksjury, die bepaalt of het meisje doorstoot naar de vakjury. Pas als drie van de vier tribunes oplichten, schuift het indrukwekkende K3 zoekt K3-decor open en zetten de kandidaten hun auditie verder voor het oog van Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Wie geen meerderheid van de publieksjury weet te overtuigen, ziet het avontuur meteen eindigen.

Het laatste woord in de auditieshows is voor Gert en de K3’tjes. Zij beslissen of de door de publieksjury geselecteerde kandidaat ook effectief doorstoot naar een volgende ronde. Om daarin te slagen, moeten minstens drie van de vier vakjuryleden overtuigd worden. Zijn Karen, Kristel, Josje en Gert het eens met het verdict van de publieksjury? Welke meiden sturen zij door naar de volgende ronde? De antwoorden volgen dit najaar in K3 zoekt K3, bij VTM en SBS6.

Gert Verhulst: De stem van de publieksjury is een erg belangrijke stem, dat spreekt voor zich. Zij zijn tenslotte degenen die de nieuwe K3’tjes in hun hart moeten sluiten, dus we willen hun mening zeker horen. Er rust ook een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de publieksjury: zij zijn immers de eersten die beslissen of een kandidate al dan niet mag doorgaan naar de vakjury. Een verantwoordelijkheid die ze heel toegewijd nemen, ik ben zelfs verbaasd over hoe streng de publieksjury vaak uit de hoek komt. Maar dat moet ook, want het is niet niks wat er op het spel staat bij deze zoektocht. De 3 winnaressen wacht immers een hele drukke, maar mooie carrière!

Karen, Kristel & Josje: “We vinden het super dat we bij de selecties hulp krijgen van een publieksjury. Het is erg belangrijk voor ons om te horen wat er leeft bij de kinderen, maar zeker ook bij de mama’s, papa’s en de grootouders. Ons publiek heeft voor ons altijd op de eerste plaats gestaan, dus hun stem is wel degelijk belangrijk voor ons. En aangezien de mama’s, papa’s & grootouders uiteraard ook vaak mee luisteren naar onze muziek en steevast present zijn op onze shows, lijkt het ons erg logisch dat ook zij hun inbreng hebben.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over