live shows AB, Werchter en Vorst Nationaal

Puggy lanceerde afgelopen vrijdag zijn 4e album ‘Colours’. Nadat de plaat eerder deze week al het meest gestreamde album via Apple Music was, komt ze vandaag op de eerste plaats binnen in de Belgische Ultratop albumlijst.

Het eerste grote platensucces boekt Puggy in 2010. De groep scoort platina (meer dan 20.000 verkochte albums!) met 2e langspeler ‘Something you might like’ en doet dat in 2013 nog eens over met 3e plaat ‘To Win The World’, het jaar waarin de band ook 4 keer de AB vult en nadien zonder verpinken nog eens Vorst Nationaal.
Nu, na opnieuw drie jaar tussentijd, heeft het trio alweer een succesvolle dosis poprock klaar: ‘Colours’ is de naam, een plaat bomvol oorwurmen die zich met plezier in het collectief geheugen zullen nestelen.

Puggy. Een Brit, een Fransman en een Zweed. Drie internationale Brusselaars. Het trio rasmuzikanten ontmoet elkaar iets meer dan 10 jaar geleden in Brussel, en maakt sinds hun bestaan furore in binnen- en buitenland. Matthew Irons (zang/piano/gitaar), Romain Descampe (bas) en Egil ‘Ziggy’ Franzén (drum) spelen op Reading & Leeds, in de Olympia, de Paradiso en op Couleur Café. Ze vullen acht keer een AB en concerteren voor een uitverkocht Vorst Nationaal. Ze touren met Incubus en Smashing Pumpkins. Krijgen er fans bij in Polen, Nederland,… Met meer dan 500 speeldata is hun lijst van concerten en festivals gigantisch.

Momenteel doorkruist Puggy Europa met een nieuwe tournee. En een nieuwe plaat.
Voor hun nieuwste, 4e album, ‘Colours’, ging de groep een samenwerking aan met Engelse producer en geluidswizzard David Kosten (Bat For Lashes, Marina & The Diamonds). En sloten de groepsleden zich op in het Amerikaans Theater in Laken, de voormalige studio’s van de VRT, waar ook de Rollings Stones en de Beach Boys ooit geboekt werden. In het verlaten gebouw vond de band haar inspiratie voor 1e single ‘Lonely Town’, een nummer met een nostalgische en betoverende sfeer.
Zoals op eerdere albums ook te horen was, valt Puggy niet in een hokje te duwen: nu eens verrast de band met organische instrumenten en electronische ritmes, dan weer met bruisende rock of een introspectieve balad. De mannen gaan niet voor zwart-wit maar voor een kleurvolle aanpak. ‘Iedere muziekvorm heeft iets te vertellen,’ bevestigt Matthew Irons, de zanger en gitarist van de band. ‘We drukken ons onderling uit in een mengeling van Frans en Engels. Op muzikaal vlak spreken we dus ook graag verschillende talen.’

Eerste haltes van de groep dit jaar waren Amsterdam, Berlijn en Parijs. In Brussel speelden ze onlangs een pre-show in een uitverkochte La Madeleine. Volgende stops zijn een eveneens tot de nok gevuld Koninklijk Circus en een uitverkochte Ancienne Belgique in de maand mei. Daarom alvast twee nieuwe data om naar uit te kijken: Werchter op 1 juli en Vorst Nationaal op 9 december!

Live Data

  • 14 mei – Koninklijk Circus – SOLD OUT
  • 15 mei – AB – SOLD OUT
  • 1 juli – Rock Werchter
  • 23 juli – Francofolies de Spa
  • 6 augustus – Festival de Ronquières
  • 9 december – Vorst Nationaal

Puggy Signeersessie

Zaterdag 7/05

  • Fnac Gent – 13h30
  • Fnac Luik – 16h45

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over