Rae Sremmurd ('Ear Drummers' achterstevoren, de naam van hun label, en uit te spreken als 'Ray-Shrim-er') dat zijn de broers Slim Jimmy en Swae Lee. Het hip-hopduo wordt geboren in California, maar groeit op in Tupelo, Mississippi. Het is geen makkelijke jeugd in de beruchte en criminele achterbuurt Ida Street. Wanneer hun ouders niet langer voor hen kunnen zorgen, moeten de broers op erg jonge leeftijd gaan rondzwerven, op zoek naar onderdak. Ze vinden veelal beschutting in leegstaande huizen en zoeken hun heil in de muziek. Hip-hop wordt voor hen de ultieme manier om te ontsnappen aan de erbarmelijke omstandigheden en wanhoop van hun omgeving.

De twee starten hun muziekcarrière in thuisbasis Tupelo met het organiseren van optredens en feesten, vaak in dezelfde vervallen huizen waar ze ooit onderdak vonden. Maar ze hebben grotere ambities en leren zichzelf de kneepjes van het opnemen, beats maken en mixen aan. Het duurt niet lang voor Jimmy en Lee met hun energieke en kwalitatieve muziek de aandacht trekken van gerenommeerd superproducer Mike WiLL (Rihanna, Jay Z, Kanye West, 2 Chainz ...), die het duo een contract aanbiedt bij zijn label Ear Drummer Records.

Rae Sremmurd's eerste single "No Flex Zone" is meteen een schot in de roos. Het nummer komt binnen in Billboard's Top 40 en levert hen een optreden op de 2014 BET Hip-Hop Awards op. De bijhorende videoclip gaat viraal en wordt wereldwijd meer dan 100 miljoen keer bekeken! Opvolger "No Type" doet het nog beter en met "Throw Sum Mo", featuring Nicki Minaj & Young Thug, staan de hip-hoppers klaar om definitief door te breken bij het grote publiek. Eerder dit jaar brachten Slim Jimmy en Swae Lee hun eerste langspeler 'SremmLife' op de markt. Ter gelegenheid van deze release gaan de broers nu ook op tournee. Ze komen op zondag 6 december naar Trix in Antwerpen voor een pittig en niet te missen concert! Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 8 mei om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rae Sremmurd
Datum: 
Zondag 6 december 2015
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over