Opluchting, euforie, teleurstelling, verwondering: heel wat emoties laaiden op bij de bekendmaking van de winnaars van de wildcard in Mijn Pop-uprestaurant!. Asparaguus ging met de vrijstelling aan de haal, de andere pop-ups strijden verder. Tijd om te kniezen is er niet, nu de eerste sluiting dichterbij komt. Vanaf dinsdag 21 april 2015 begint recensent Jeroen Meus samen met zijn vrouw Stéphanie aan zijn ronde door Vlaanderen om de eerste genomineerden aan te duiden.

In KET! proberen Miguel en Liselotte hun concept nog meer te benadrukken met een nieuw likje verf. Hun hele interieur moet streetfood ademen. Hopelijk zijn ze op tijd klaar, want het Brusselse pop-uprestaurant krijgt als eerste Jeroen Meus over de vloer. Jeroen zal alle pop-ups bezoeken én beoordelen. De twee pop-ups die het minst scoren, worden genomineerd en komen in aanmerking voor sluiting. In Brussel is Jeroen onmiddellijk fan van het streetfood concept, nu maar hopen dat het eten hem evenveel kan bekoren…

In Hasselt kan het geluk niet op. Het winnen van de wildcard geeft Dries en Guus een stevige boost na hun moeizame start. Behalve de zekerheid dat ze niet als eerste de deuren van hun pop-up zullen moeten sluiten, winnen ze ook nog een bezoekje aan het Hof Van Cleve, waar ze een masterclass krijgen van driesterrenchef Peter Goossens. Van hem krijgen Dries en Guus waardevolle tips en tricks over het runnen van een zaak. Peter toont de mannen van Asparaguus ook hoe ze hun gerechten kunnen verbeteren.

In het paleo-restaurant Origó, probeert Jonas meer greep te krijgen op de keuken. Op die manier hoopt hij minder afhankelijk te zijn van hun topchef Pieter-Jan. Jonas wil ook graag zelf opklimmen in de keuken en zal vanaf nu aan de pas staan. Dat wil zeggen de leiding nemen en alles controleren…

Thomas en Alexia willen de opmerkingen van de jury aanpakken. Tussendoor vinden ze nog even de tijd om aan hun populariteit te werken, door de opzet mee te pikken bij een basketbalmatch van eersteklasser BC Oostende.

Dat de sfeer in Manil’s de laatste tijd niet optimaal is, werd al duidelijk in de vorige afleveringen van Mijn Pop-uprestaurant!. Er is nood aan een strengere aanpak, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De situatie zorgt vooral bij Mieke voor enige wrevel en irritatie. De zusjes nodigen hun personeel uit voor een goede babbel. Hopelijk werpt die aanpak vruchten af…

Mijn Pop-uprestaurant!: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: