Tom Van Tongerloo
Feesten als de Beesten 2016

De knallende feestmix van ‘Feesten als de Beesten’ kleurt wederom de charts van het voorjaar. Met de enige echte carnaval, ambi en après-ski party nummers, kan het zang –en dansplezier niet op. Het album is, net als vorig jaar, aan elkaar gemixt door het Dj collectief Fous Sont Les Garçons (FSLG).

Bij het feesten als de beesten, denken we meteen aan Belgisch grootste feestbeest, namelijk Sergio. Hij mag het album dan ook aftrappen met een FSLG remix van zijn nummer ‘Ik ben Sergio’. De sfeer zit er meteen in en de 39 durende tracklist is nog maar net van start gegaan.

Toppers uit de hitparade sieren meteen het eerste deel van de tracklist. Het aanstekelijk nummer ‘Easy Love’ van Sigala, de feestschijf ‘The Party is Over’ van Regi & Sem Thomasson Ft. LX (DiMaro remix) en de ‘Booty Bounce’ van Tujamo kunnen onder deze noemer beschouwd worden.

De Stoempers, de Dikzakkers, het Vleesteam en Het Feestteam zijn één voor één onmisbaar op een compilatiealbum als deze. Zij zorgen dat het partygehalte op een hoog niveau blijft en geven er een serieuze lap op met hun nummers ‘Als ik nog één keer zou trouwen’, ‘Het Vliegerlied’, ‘Cowboys & Indianen’, ‘Tinder’ en ‘Ik neem je mee’.

Zowel TV series als FC De Kampioenen, met hun nummer het ‘Themalied’, en Safety First, met ‘You Are Beautiful’, als BV’s met name Balthasar Boma, met ‘Santé Santé’, en de Vlaamse ondernemer en miljardair Marc Coucke, met ‘Het is weer Couckenbak’, passeren vlot de revue.

Verder hebben vele nummers op deze verzamelaar reeds hun dienst bewezen op menig foute en knallende feesten. Denk hierbij maar aan ‘Sweet Caroline’ van Dj Ötzi, ‘Freestyler’ van Bomfunk MC’s, ‘5,6,7,8’ van Steps, ‘Ecuador’ van Sash! Of ‘Una Paloma Blanca’ van George Baker.

De heren van FSLG zorgden voor een prima opbouw van het album. Zo knallen we het einde in met enkele stevige nummers. ‘Maria’ van Scooter is hier alvast een mooi voorbeeld van. Tevens nog een danceplaat ter ere van het mannelijk geslachtsdeel, ‘Penis Dance’, door 2 Brothers Unlimited. Om te eindigen keren we terug naar het begin. Het beest wordt nog éénmaal buiten gelaten. Zo mag Sergio ook de 2016 editie van de feestmix afsluiten, met ditmaal een ongecensureerde eigen versie van zijn nummer ‘Ik ben Sergio’. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: