Tom Van Tongerloo
Qapital 2015

Qapital was dit jaar toe aan zijn derde editie. Ook dit jaar was de Ziggo Dome in Amsterdam de place to be voor één van de grootste raw hardstyle events ter wereld. Met opnieuw een sublieme line-up, vol zwaargewichten in de hardere scène, wist de organisatie Q-Dance menigmaal te imponeren. Deze uitverkochte editie mocht, in samenwerking met Be Yourself Music, rekenen op een uitgebreid compilatie album om het evenement op gepaste wijze te herbeleven.

Verspreid over drie area’s, gaven de DJ’s het beste van zichzelf tijdens hun performance. Met in de startblokken op de Mainstage, Outbreak, gevolgd door tal van andere grootmeesters. Zo werd ook het compilatie album samengesteld. Een mengeling van alle bazen uit het raw hardstyle milieu, waarbij E-Force het album onder handen mocht nemen.

Hij ging dan ook meteen van start met één van zijn samenwerkingen, namelijk ‘Men of Steel’, geproduceerd met Frequencerz. Verder op het album staat ‘My God’ geprogrammeerd, welke hij samen met Digital Punk tot stand bracht. Als solotrack prijkt ‘Seven’ als één van de afsluiters van de compilatie. Daarnaast was hij ook de producer van het anthem van dit jaar, genaamd ‘Blood Written’. Tot slot gaat hij weleens onder de naam Freakz At Night, samen met Deetox, waarbij hun nummer ‘Freakz’ in de tracklist belandde.

Maar het album is natuurlijk meer dan E-Force alleen. Adaro passeert ook meermaals de revue. Één keer samen met Rob Gee ‘Dark Universe’ en met E-Force & MC Nolz ‘Open The Gates’. Van zijn solotracks ‘Raggamuffin’ en ‘Wolfchild’ was deze laatste het kortste nummer van het album, maar daarvoor zeker niet minder hard. Met Radical Redemption is het ook steeds beuken van de hoogste plank en dat is hier niet anders. ‘Impact of Sin’ is een samenwerking met Chain Reaction en knalt er stevig op los.

De eyecatchers op dit album zijn zonder twijfel ‘Blackness’ van B-Front en de remix van ‘Underground Tacticz’ van D-Block & S-Te-Fan door E-Force & Luna. Waarbij ‘A Storm is Coming’ van Gunz For Hire en ‘F*ck EDM’ van Ran-D de hedendaagse floorfillers zijn die alle zalen platspelen. Daarnaast vullen Crypsis, Hard Attakk, Titan en Warface de tracklist perfect aan. Een mooi en gevarieerd album voor de liefhebbers en doorgewinterde fans. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: