Wereldkampioenen breakdance komen op zondag 20 december vierde keer naar onze hoofdstad

Het danscollectief Flying Steps zorgde onlangs voor een spectaculaire voorstelling van Red Bull Flying Bach in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Het publiek hield zeventig minuten lang zijn adem in voor de originele interpretatie van Bach’s “Das wohltemperierte Klavier”. Acht dansers breaken, poppen en locken op de tonen van twee piano’s en elektronische beats en verleggen de grenzen tussen klassieke en stedelijke cultuur met hun urban breakdance choreografie. Op 19 en 20 december keren ze terug naar België voor niet drie maar vier spectaculaire shows. Op zondag 20 december is er immers een extra namiddagvoorstelling voorzien met tickets voor kinderen aan de helft van de prijs.

Red Bull Flying Bach vertelt het verhaal van een dansgezelschap dat zich klaarstoomt voor een examen. De spanning stijgt, maar wanneer een geheimzinnige prima ballerina de repetitieruimte binnenstapt bereiken de conflicten tussen de dansers een hoogtepunt. Twee pianisten toveren “Das wohltemperierte Klavier” van Johann Sebastian Bach uit hun instrument en begeleiden de breakdancers in hun halsbrekende choreografie.

Viervoudig wereldkampioen breakdance Flying Steps overtuigde met hun adembenemende performance al meer dan 300.000 mensen in 27 landen. Het visuele spektakel werd bedacht door Michael Rosemann, één van de Duitse hoofdrolspelers en choreograaf. “Mikel” begon zijn danscarrière in 1991 met zijn deelname aan een breakdanceworkshop. Sindsdien zet hij zich in voor de nieuwe generatie breakdancers en geeft hij les in de Flying Steps Academy, de dansschool van het gezelschap in Berlijn.

Zaterdag 21/11 moesten de Flying Steps hun optreden in Capitole Gent helaas afzeggen omdat ze diep geraakt waren door de gebeurtenissen in Parijs. Enkele van de dansers komen uit de lichtstad en maakten het van zeer dichtbij mee, waardoor ze zich niet voor de volle 100% zouden kunnen geven op het podium. De jongens vonden het jammer om hun fans teleur te stellen, en daarom lassen ze naast hun shows op 19 en 20 december een extra namiddagshow in op zondag 20 december om 16u00 in het Koninklijk Circus in Brussel. Kinderen tot 12 jaar zijn die voorstelling welkom aan de helft van de prijs. De allerlaatste tickets zijn verkrijgbaar via de website http://cirque-royal.org/nl .

Red Bull Flying Bach

Koninklijk Circus

19/12 , voorstelling om 17u en 20u

20/12 , voorstelling om 16u en 19u

Tickets via : http://cirque-royal.org/nl

De tickets van alle aanwezigen in Capitole Gent, die niet omruilden in Antwerpen, zullen worden terugbetaald via Sherpa. Door de uitzonderlijke omstandigheden worden de service fees ook helemaal terugbetaald.Indien er werd betaald via overschrijving, dan volgt er een automatische terugbetaling op het rekeningnummer waarmee de betaling werd uitgevoerd. Bij aankoop via kredietkaart of via een Sherpa verkooppunt, zal bestelnummer en rekeningnummer moeten doorgegeven worden aan klantendienst@sherpa.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: