Viervoudig wereldkampioen breakdance Flying Steps terug naar België

Viervoudig wereldkampioen breakdance ‘Flying Steps’ en operadirecteur Christoph Hagel bewijzen met hun adembenemende performance ‘Red Bull Flying Bach’ dat klassieke muziek en breakdance perfect samengaan. Het baanbrekende dansgezelschap reisde de afgelopen vijf jaar de wereld rond. Ondertussen konden ze al rekenen op meer dan 300.000 toeschouwers, verspreid over 27 landen. Vorig jaar verkochten ze in een recordtijd vijf shows uit in Brussel. De Belgen konden het spektakel smaken en daarom beslisten de dansers opnieuw af te zakken naar ons land en meer bepaald naar Gent, Antwerpen en Brussel voor vier shows.

Sold out shows

Red Bull Flying Bach reist sinds 2010 de wereld rond. Na onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada, Australië, Scandinavië en de Verenigde Staten, hielden ze vorig jaar halt in Brussel. Vijf shows verkochten volledig uit. De succesformule: klassieke muziek en breakdance leek aan te slaan en ze komen dus opnieuw terug naar België. Deze keer treden ze dit najaar op in Antwerpen, Brussel en Gent.

The Flying Steps zijn een Duits breakdancegezelschap dat niet alleen vier keer wereldkampioen werd, maar ook een gerenommeerde dansschool uitbaat, drie muziekalbums op zijn conto heeft staan en overal ter wereld monden doet openvallen met zijn live shows. Zij bewezen met hun adembenemende performance ‘Red Bull Flying Bach’ dat klassieke muziek en breakdance perfect samengaan. Meer dan 300.000 mensen verspreid over 27 landen, kochten al een kaartje voor Flying Bach.

'Das Wohltemperierte Klavier'

'Das Wohltemperierte Klavier' van Bach is messcherp muziekstuk met ideale dansmaat voor breakdance. Dat Christoph Hagel, de regisseur van Red Bull Flying Bach, naar dit meesterwerk greep is dan ook geen toeval: "Das Wohltemperierte Klavier leent zich perfect voor dit uniek project omdat de dansers van The Flying Steps even scherp en op maat dansen als Bach componeerde. Sterker nog: breakdance past beter bij Bach dan moderne dans of ballet.

Flying Steps verleggen met hun moderne breakdance-choreografie de grenzen van de klassieke cultuur, waarbij ze Bachs’ Das Wohltemperierte Klavier tot een verbluffend visueel spektakel omtoveren. Zeventig minuten lang worden de bezoekers ondergedompeld in een halsbrekend spektakel waarbij acht dansers, live begeleid door twee pianisten, het beste van zichzelf geven op muziek van barokcomponist Johann Sebastian Bach.

In dit romantische verhaal maakt het dansgezelschap zich voor een examen klaar in de repetitieruimte. De spanning stijgt, en het humeur van de dansers verandert. Tot een geheimzinnige vrouw het repetitielokaal binnenstapt en de conflicten tussen de dansers een hoogtepunt bereiken.

PRAKTISCH :

  • 21 nov Capitole Gent – 20 uur
  • 22 nov Stadsschouwburg Antwerpen – 19 uur
  • 19 dec Koninklijk Circus Brussel – 20 uur
  • 20 dec Koninklijk Circus Brussel – 19 uur

Tickets zijn beschikbaar vanaf 25 euro via www.redbullflyingbach.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: