Actrices Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils bereiden zich samen met acteur Michiel De Meyer voor op “Goodbye, Norma Jeane”, een creatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe.

Ze zitten niet stil bij producent Judas TheaterProducties, hun succesvolle musical “De Rozenoorlog” met o.a. Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam toert door de Vlaamse theaters. Ondertussen is de repetitieruimte van het Fakkeltheater ingenomen door de cast van "Goodbye, Norma Jeane". Regisseur Martin Michel, leidt twee grandes dames uit de Vlaamse musicalwereld, Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils samen met veelbelovend talent Michiel De Meyer naar de première op 12 februari in het Fakkeltheater. Ook deze keer sloegen regisseur Martin Michel, tekstschrijver Allard Blom en componist Sam Verhoeven de handen in elkaar. De voorstelling speelt vanaf 9 februari 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Repeteren en samen op zoek naar de laatste dag in het leven van het grootste, meest tot de verbeelding sprekende icoon van het witte doek uit de twintigste eeuw: Marilyn Monroe.

Na vier jaar vol schitterende musicalcreaties zoals “Lelies”, “Pauline & Paulette”, “Josephine B”, “De Muze Van Rubens” en nog steed lopende "De Rozenoorlog", krijgt musicalminnend Vlaanderen een creatieve buitenkans aangeboden met Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils die vanaf februari schitteren in deze nieuwe musicalcreatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe: “Goodbye, Norma Jeane”. Ook acteur Michiel De Meyer gaat een bijzonder mooie uitdaging aan in dit stuk.

Producent Judas TheaterProducties houdt nog even vast aan het mysterie: "Volgens Stany Crets heeft Sven Gatz de musical in Vlaanderen vermoord, maar...wie heeft Marilyn Monroe vermoord? Daar kan musicalminnend Vlaanderen binnenkort het hoofd over breken... "Goodbye, Norma Jeane" belichaamt immers het enigma van Marilyn Monroe en de realiteit van Norma Jeane in één pakkend verhaal."

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

1988. Een jonge man belt aan bij een klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 open de deur en stelt zicht voor als Jane Edwards. Maar de jonge man laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker. Honderd procent zeker. De vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.

Verbijsterd laat de vrouw de jonge man binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar de jonge man doet haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Vertellen over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Ze vertelt hoe Norma Jeane Baker langzaam vervaagde en transformeerde in Marilyn Monroe. Actrice. Model. Sekssymbool. Ze vertelt hoe de roem haar eerst alles bracht wat ze zich ooit gewenst had, haar vrijheid bood, maar dat roem ook een keerzijde heeft en hoe de roem haar uiteindelijk verstikte. Niets bloeit, niets ontstaat, niets is nog echt onder de altijd priemende ogen van de oh zo kritische buitenwereld. En waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd Marilyn een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is een verhaal van onbereikbare liefde, peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: