In anderhalve maand tijd hebben meer dan 50 artiesten, fanfares, dichters en vertellers zich ingeschreven om Reveil 2016 op 1 november naar hun lokale begraafplaats te halen. Dat betekent dat er een pak meer evenementen zullen plaatsvinden dan de voorbije jaren. De organisatie heeft daarom een crowdfunding op poten gezet.

Reveil zal dit jaar een op de zes Vlaamse gemeenten verwarmen met muziek en herinneringen.

“Het is mooi dat we zoveel reacties krijgen. We hadden niet verwacht dat Reveil zo snel uit zijn voegen zou barsten. Tot nu toe hebben we alle kosten voor installaties, logistiek, website en promotie gedragen met de kas van onze brasspopband Zinger. Nu er meer dan 50 evenementen op hetzelfde moment zullen plaatsvinden, wordt dit moeilijk houdbaar. We zijn volop op zoek naar helpende handen, en hebben daarom een crowdfundingactie gelanceerd”, zegt initiatiefnemer Pieter Deknudt. Wie Reveil financieel wil steunen, kan kiezen uit 7 formules, vanaf 5 euro.

Eerbetoon

Reveil is een initiatief van de band Zinger en muzikaal communicatiecollectief John I’m only dancing. De vzw laat begraafplaatsen op 1 november opleven met muziek en lokale levensverhalen. Reveil vond voor het eerst plaats op 1 november 2014 op de begraafplaats van Deerlijk als een eerbetoon aan enkele jonge Deerlijkenaren die op korte tijd overleden. Een jaar later had Reveil z’n weg gevonden naar een twintigtal gemeenten en steden. In 2016 worden dat er een pak meer, waardoor er ook meer middelen nodig zijn.

Wie Reveil wil steunen, kan dat doen via www.worldofcrowdfunding.com/reveil. De crowdfunding loopt nog tot 14 november.

Zeven manieren om je steentje bij te dragen.

  • 5 euro: een welgemeende dankjewel op de website
  • 10 euro: een persoonlijke videoboodschap
  • 25 euro: een handig Reveil-notitieboekje
  • 50 euro: een mooie Reveil-verhalenbundel
  • 100 euro: een exclusieve Reveil-bedankingsdrink
  • 200 euro: een origineel kunstwerk
  • 400 euro: een intiem huiskamerconcert

Reveil wil niet alleen op 1 november aanwezig zijn in Vlaanderen. De vzw houdt het hele jaar door de blog www.reveilverhalen.com bij, waarop mensen mooie verhalen over overleden mensen kwijt kunnen die zeker niet vergeten mogen worden.

Info over Reveil Vlaanderen is nog steeds te vinden op www.reveil.org.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over