Het Ierse dansfenomeen Riverdance komt op veler verzoek terug met de nieuwe show ‘Riverdance - The 21st Anniversary Production’. Het publiek kan opnieuw de kracht en de passie ervaren van de overweldigende spektakelshow die wereldwijd al meer dan 25 miljoen mensen van alle leeftijden in vervoering bracht. De voorstelling op 9 oktober te zien in Carré in Amsterdam en op 10 oktober in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop van beide shows start donderdag aanstaande om 10 uur.

Om stil te staan bij het gedenkwaardige jubileum, voegt ‘Riverdance - The 21st Anniversary Production’ een aantal nieuwe elementen toe aan de oorspronkelijke show. Zoals een volledige vrouwelijke band, met dynamische, muzikale talenten. Anna Livia, een nieuw a capella dansnummer, vernoemd naar James Joyce’s verpersoonlijking van de Dublinse rivier De Liffey. De show brengt een hele nieuwe generatie Ierse dansers van wie velen nog niet eens geboren waren toen Riverdance in 1995 in Dublin in première ging. Er zijn prachtige nieuwe kostuums, gemaakt door Joan Bergin, winnares van drie Emmy Awards. En een weelderige nieuw lichtontwerp voor de hele show, om de originele projecties geschilderd door de beroemde kunstenaar Robert Ballagh extra te versterken.

Oude en nieuwe fans zullen niet alleen genieten van de vertrouwde elementen, maar zullen ook worden meegenomen en betoverd door de vele nieuwe elementen van de show.

Al meer dan 21 jaar is er niets dat de energie, de sensualiteit en het spektakel van Riverdance evenaart. Riverdance begon zijn reis in 1994 als pauze act van het Eurovisie Songfestival, geproduceerd voor televisie door Moya Doherty. Dit opwindende en innovatieve dansstuk van zeven minuten werd vervolgens door Doherty met componist Bill Whelan en regisseur John McColgan uitgebouwd tot een avondvullende voorstelling. De show met een mix van Ierse en internationale muziek en dans, brak alle bezoekersrecords tijdens de wereldpremière reeks in Dublin en is records blijven breken in volle theaters en arena's in heel Europa, Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Na de première van ‘Riverdance – The Show’ in 1995 in Dublin volgden 11.500 voorstellingen, voor meer dan 25 miljoen mensen in 515 plaatsen in 47 landen verspreid over zes continenten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Riverdance
Datum: 
9 en 10 oktober 2017
Locatie: 
Carré, Amsterdam & Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam

Reservatie:

Meer over