De 18e editie alweer! Rock@Edegem blijft een gratis familiefestival, gespreid over 2 dagen. 24 juni staat weer in het teken van de beste hits van de afgelopen decennia, en op zondag 25 juni kan jong en oud op het Gemeenteplein komen genieten van livemuziek, kinderanimatie en een topper als afsluiter.

Feest met StuBru
“Never change a winning team” – met die leuze nodigen we de bende van Studio Brussel opnieuw uit voor een spetterend feest op zaterdagavond. Van 20u tot 1u30 staan de allergrootste hits en beste meezingers op het programma, met “Was het nu 80, 90 of 2000?!”.

“Op zondag gaan wemet het festival weer voor lokaal talent en artiesten uit de regio, maar ook uit West-Vlaanderen,” vertelt Tom De Noël van de werkgroep. “Vanaf 14 uur kunnen de kleinsten onder ons terecht op het Gemeenteplein voor een hoop gratis kinderanimatie en een spetterend optreden van Kids on the Dancefloor, interactieve pret voor iedereen.” Sofie en Mieke zingen en dansen samen live met de kinderen.

Lokaal, West-Vlaams en Antwerps
Het grote podium zal worden geopend door lokale held Sam De Nef en co met surfrock. Zijn band Danny Blue & The Old Socks brengt aanstekelijke, zomerse rock om de dag te openen. “Daarna volgt Edegemnaar Tom Frantzis en finalist van Eurosong, gezegend met een zoetgevooisde soulstem. Tom zat onlangs in de studio met Luuk Cox (Shameboy!) en nam een hoop folk-pop en soulnummers op,” weet Tom te vertellen.

In Edegem en omstreken is Wally allicht bekend van Wahwahsda, anderen kennen hem van “Horizon” met Tourist LeMC, en zijn eerste single “Misere” is een hit in Vlaanderen! Niet enkel “miserie” op het podium, maar ook een hoop Postmen-achtige zomerse vibes. Halve Neuro stond al eens op een indoor-editie, nu mogen ze op het Gemeenteplein hun bekendste hit 'Pakt de velo' komen brengen, Nonkel Guy staat uiteraard achter de draaitafels. “Wie zich de vorige passage van Flip Kowlier op Rock@Edegem nog herinnert, weet dat het dit jaar met Ertebrekers ook weer topconcert wordt. Afsluiten doen we met Discobaar A moeder, De Ras en De Schel pakken wellicht de bus vanuit Antwerpen naar het Gemeenteplein. Het zal een zotte zondagnacht worden.”

Alle info op www.rockedegem.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over