"This is what happens when Steed Lord & Sam Sparro mess around in the studio on a hot summer day in Los Angeles"

Sam Sparro en de Ijslandse groep Steed Lord hebben éénmalig de krachten én stemmen gebundeld voor een exclusieve single 'Night Games'. In de electropop track boordevol zware synth bass ritmes en een niet te stoppen beat flirten Sparro en Steed Lord's Kali erop los en dagen ze elkaar uit dat het een lieve lust is. 'Night Games' is een sexy groove die echt iedereen op de dansvloer krijgt en bovendien ook gratis kan worden gedownload op SoundCloud.

Quantum Physical 2’ is de nieuwe EP van Sam Sparro en de langverwachte opvolger van het in 2013 uitgebrachte ‘Quantum Physical Volume 1’. De nieuwe EP is volledig geschreven en geproducet door Sam Sparro, werd uitgebracht door Intuit Records en is digitaal verkrijgbaar.

‘Quantum Physical 2’ telt vier songs waaronder de huidige single ‘Hands Up’, een protest song in een party jam jasje en dat bleek ook toen de single, uit het niets, naar #1 van de Ultratop ‘Dance Bubbling Under’ chart schoot als dé hottest track/tip voor de dance chart. Met ‘In Your Heaven’ levert Sparro een sexy R&B nummer af waarbij het hunkeren naar het gezelschap van een geliefde centraal staat, terwijl het speelse ‘On My Mind’ je onderdompelt in een sfeertje van funk en soul uit de jaren ‘70. De EP eindigt met het grootse en mooi opbouwende ‘We Won’t Need Anything But Love’, een zoektocht naar geluk die gepaard gaat met de nodige obstakels.

Naast zijn solo werk, staat Sparro momenteel ook in de belangstelling door zijn samenwerkingen met Kylie Minogue en Zhu x AlunaGeorge. Kylie Minogue releasete enkele weken geleden haar ‘Kylie + Garibay’ EP waarop ‘If I Can’t Have You’, een duet en co-write met Sparro te vinden is. Ook de single ‘Automatic’ van Zhu x AlunaGeorge is mee door Sparro geschreven.

Sparro scoorde een wereldhit met ‘Black And Gold’ en het leverde hem meteen een Grammy nominatie voor ‘Best Dance Recording’ op. Ook de platinum bekroonde nummer 1-hit ‘Happiness (The Magician Remix)’ ging de geschiedenis in als dé zomerhit van 2012. Zijn debuutalbum ‘Sam Sparro’ behaalde goud in het Verenigd Koninkrijk en ook de opvolger ‘Return To Paradise’ werd enthousiast onthaald, gevolgd door de EP ‘Quantum Physical Volume 1’.

Sparro legt een indrukwekkend palmares aan samenwerkingen en co-writes voor met oa. Kylie Minogue, Nile Rodgers, Mark Ronson, Basement Jaxx, Adam Lambert, The Bloody Beetroots, Steed Lord, Isabella Summers (Florence + The Machine), … en leverde remixen af voor oa. Sky Ferreira, OK Go, Penguin Prison, Kimbra en anderen. Daarnaast trakteert hij zijn fans regelmatig op pareltjes van covers waaronder ‘Get Lucky’ (Daft Punk), ‘What’s Love Got To Do With It’ (Tina Turner), ‘Love Never Felt So Good’ (Michael Jackson & Justin Timberlake), ‘Rock The Boat’ (Aaliyah), ‘Gypsy Woman’ (Crystal Waters), ….

SoundCloud en free download: https://soundcloud.com/steedlord/night-games-1

YouTube: https://youtu.be/HNoef3Uhqvg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: