Sebastopol is Belgisch, het ‘nieuwe’ project Marc Debroey (muzikant met met een geladen voorgeschiedenis ... en een lange carrierepauze van ruwweg 20 jaar! Voorheen aka Indicators, 7 A Nou, maar vooral Fat’s Garden (Les Disques du Crépuscule), Burt Vegas & Combo en Mauk: een blijk van een eigenzinnige veelzijdigheid, niet te vangen in één gemakkelijk net).

“Water Flows upstream, Salmon” is de even eigenzinnige voorloper van een ‘dubbel set’ album dat in oktober uitkomt, een gezongen album dat aanleunt bij de weemoed van the Blue Nile en Sylvian, en een instrumentaal album (met andere tracks !) dat volgens kenners doet denken aan Legowelt, Leftfield, Alessandro Cortini en John Carpenter... Deze ‘single’ staat op beide versies,

Check de clip hier: http://www.sebastopolmusic.be/videos

“Water Flows upstream, Salmon” Een schijnbaar emotieloos relaas over zalmen die na het paaien ten dode zijn opgeschreven, maar toch facetten van de condition humaine beschrijft met de reis als leidmotief, en eigenlijk een instrumental met een robot als vocalist. Debroey : “Het was na de geboorte van de eerste melodielijn overduidelijk dat er hier water inzat, (de titel was er er toen nog niet) kabbelend water, en wat doe je met kabbeld water al je persé “anders" wil doen: tegen stroom zwemmen ! Zalmen, waarom ? Dat weet iedereen wel of dat hoop ik toch. Binnen het uur was het nummer geschreven. Echter zalmen, water, tekst, zelf zingen dat was wat anders … het leek veel te moeilijk en te droevig maar tevens ook vreugdevol. Na nachten het internet tegenstroom op te spartelen kwam ik Kim Addonizio tegen, die dit prachtige gedicht neerpende. De internet robot stem (!) die alles inspreekt maakt het geheel nog onwezenlijker …. “ (Viool: Geert Waegeman)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over