De jury van ROCKVONK selecteerde 28 bands voor de vier regionale preselecties van september in Glabbeek, Sterrebeek, Kessel-Lo en Halle.

ROCKVONK, het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse pop- en rockconcours van de provincie Vlaams-Brabant en muziekcentrum Het Depot, is niet zomaar een muziekwedstrijd. 'Het is de start van een twee jaar durend traject waarin coaching en begeleiding centraal staan. En niet alleen voor de winnaar. Alle finalisten kunnen rekenen op die ondersteuning. Uiteraard liggen er voor de top 3 nog wat extra’s in de prijzenmand. ROCKVONK is kortom een stevige push voor ons jong muzikaal talent’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd.

De demojury beluisterde deze zomer een 80-tal inzendingen en selecteerde daaruit 28 bands die het beste van zichzelf zullen geven tijdens één van de 4 regionale preselecties in Vlaams-Brabant.

DE 28 GESELECTEERDE BANDS

Bonzo, Capibara, Chris Loan, Denali Wrench, Emperors Of Decay, Ferguson, Hazy Way, ILIAS, Jakomo, Linde, Major, Olde Souls, Raman., Rewind Productions, R-mind, Sagittarius V, She bad, SHOESHINE, Simon Cornelis, Sitse, Skope B, Soundrascalz, Sweetsalt, Tea With Tigers, The Infantry, Thyself, TukTukThailand, Winters.

DE REGIONALE PRESELECTIES

• Vrijdag 22/9: Jeugdhuis Bunker in Glabbeek
• Zaterdag 23/9: Jeugdcentrum De Kazerne in Halle
• Vrijdag 29/9: Jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo
• Zaterdag 30/9: Jeugdclub Tonzent in Sterrebeek

De voorrondes zijn gratis voor het publiek. De line-up wordt bepaald door middel van loting op de avond zelf.

16 bands stoten door naar de halve finales waar er 8 finalisten geselecteerd worden. Deze 8 bands zullen uiteindelijk na een intensief coachingsweekend op 2 december strijden in dé grote finale in Het Depot.

Meer info: www.rockvonk.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over