Donderdag 28 juli ging Sfinks Mixed van start. Artiesten uit Haïti, Gambia, Jamaica, Niger, Algerije zorgden voor verrassende concerten. Maar het was vooral de overgelijkbare Sfinks-sfeer die indruk maakte op het erg diverse publiek die met volle teugen genoot van een respectvol, zacht festival.

Vandaag kijken we uit naar ABDER (een jonge marokkaanse zanger die vanuit Antwerpen hits scoort in zijn thuisland), ERTEBREKERS (het nieuwe funk&soul-project van Filip Kowlier) en een hommage aan de onlangs overleden Afrikaanse superster PAPA WEMBA door BAMBOO NEGRO. Shaken kan met BUSCEMI, SELECTOR MATANZAS, DJ FIRMEZA en het legendarische TSIGANISATION PROJECT. Verder is er feest rond de carrousel van KARKARKAR, de bakfiets van PAPA MOJITO en de guerilla-DJ’s BANKRA BIKE SOUNDSYSTEM. Rustige momenten beleef je met onze dagelijkse YOGA-sessie of de Zen-Performance HEINZ BAUT. Kinderen beleven ook weer een heus festival in het KIDSDORP.

Nog tot en met zondag 31 juli haalt Sfinks de wereld naar Boechout!

Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste drankjes en smullen van de heerlijkste maaltijden. Onze maaltijden zijn ter plekke gemaakt met lokale dagverse producten. Onze festivalbars bieden cocktails, fruitsappen en lekkere shakes. Tussen de vele eetkramen vind je o.a. wok gerechten, kebab, tapas, en voor de minder avontuurlijke bezoeker is er voor de eerste keer een frietkraam op de weide.

Sfinks Mixed is bovendien nog eens makkelijk bereikbaar, of je nu met de fiets, bus, tram, trein of auto komt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over