Op 17 juni zal de Nederlandse formatie Shiverburn haar debuut album ´Road To Somewhere´ officieel uitbrengen. Het album is de verwachte en noodzakelijke stap omhoog van de in 2014 uitgebrachte EP ´One Step Closer´. Met de door persoonlijke ervaringen gemotiveerde teksten en behoud van hun mainstream sound, een mengeling van pop-, rock- en metal invloeden daarbij opgeteld, heeft Shiverburn haar eigen muzikale formule ontwikkeld, welke het het dichtst bij Amerikaans georiënteerde (hard)rock ligt.

Tal van experts uit de muziekindustrie zouden de vijfkoppige band maar al te graag vertellen om eieren voor hun geld te kiezen met wat ze inmiddels bereikt hebben . Niet geheel onterecht, daar de muziek business er berucht om is menige droom te doen vermorzelen van degenen die het aandurven, als dat ze deze doen uitkomen. Als succes is gebaseerd op een mix van vastberadenheid en talent echter, dan verdient Shiverburn zeker de aandacht van het publiek en media, gezien de beperkte middelen waarmee zo op eigen kracht hun EP hebben uitgebracht en in oktober vorig jaar een lange Europese tournee ondernomen hebben, die langs 17 podia in 11 verschillende landen voerden, zonder de ondersteuning van een album of subsidie die vele gearriveerde bands wel tot hun beschikking hebben.

Voor dat het zover is echter, zal Shiverburn dit nieuwe album hoogstpersoonlijk op 20 mei 2016 op haar ALBUM RELEASE SHOW in de EFFENAAR te Eindhoven presenteren, met daarbij HeavyLight en The Statesman als speciale gasten. Verder zal Shiverburn in mei, als deel van het FEMMETASTIC tour concept van Graviton Music Services, een aantal shows in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk doen.

05-05-16

Freedom Festival

Roermond

Nederland

05-05-16

Reunie

Geleen

Nederland

06-05-16

B52

Eernegem

België

07-05-16

MJ Waterloo

Waterloo

België

09-05-16

Camden Barfly

London

Verenigd Koninkrijk

20-05-16

Effenaar

Eindhoven

Nederland

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over