Thalien Claes

Zaterdagavond was de laatste dag van de tour die rond Silverstein’s 15-jarig bestaan als band en het 10-jarig bestaan van het album Discovering The Waterfront draaide. Tijdens deze tour brachten ze support mee van Lonely The Brave en As It Is. Waarom juist deze twee bands is me nog steeds niet duidelijk. Het zijn bands die goed zijn in hun genre, maar het was geen opwarming voor wat stond te komen. Ook het publiek was het met me eens volgens mij, want van een goede interactie was geen sprake.

Openen deden de jonge kerels van As It Is. Ze brengen fijne poppunk en je ziet gewoon dat elk bandlid het beste van zichzelf geeft. In februari dit jaar waren ze de headline act in Kavka. Ze hebben toen een aantal mensen kunnen overtuigen met hun show en diezelfde mensen waren vanavond weer van de partij.
Als je As It Is nog nooit had gehoord, moest je ongetwijfeld wel even wennen. Zanger Patty heeft namelijk een vrij nasale stem, wat voor sommigen als irritant kan overkomen. Eens je jezelf daar over zet, kan je genieten van een band als deze. Toegegeven, ze halen niet altijd alle noten en hier en daar worden er kleine foutjes gemaakt, maar het enthousiasme van de jongens doet ons dat snel vergeten. Hun debuutalbum, dat 20 april uitkomt, is zeker de moeite waard om even te beluisteren.

Het tweede voorprogramma deed de band Lonely The Brave. Het eerste dat opvalt aan deze band is dat de zanger niet in het midden van het podium staat, wat meestal bij andere bands wel zo is. David Jakes staat namelijk heel de set links op het podium in een donker hoekje.
Puur muzikaal heb ik niets aan te merken op de band. Vanaf de eerste song zag je gewoon dat dit een band is die er staat op een podium. Het enige jammere is dus de zanger die zichzelf een beetje wegstopt, waardoor gitarist Mark Trotter voor de bindteksten moet zorgen.

Om iets voor 22u was het dan de beurt aan de band voor wie zo goed als iedereen kwam, Silverstein. Starten deden ze met een mix van nummers van hun albums doorheen de jaren, maar ook de laatste single Milestone van hun nieuwe album dat volgende maand uitkomt, kregen we te horen.
Na zo’n 8 nummers was er een korte pauze waarbij de backdrop naar beneden werd gehaald zodat het logo van Discovering The Waterfront zichtbaar werd. Iedereen wist toen hoe laat het was. Het hele album zou van voor naar achter worden gespeeld. Vanaf de eerste noot van Your Sword Versus My Dagger ging het publiek wild. Dat beterde er niet op wanneer ze daarna Smile In Your Sleep speelde, wat een van de bekendste nummers is van de band.
Ergens tegen het einde van de set kregen we van de band ook een lesje over welke producten fruit zijn en welke producten groenten. Alles wat een pit heeft, is fruit. Dus een tomaat is fruit.
Nadat dit was opgeklaard, kon de band verder met de show. En wat een show! Silverstein stond er en gaf een ijzersterke set. Ik zag de band in 2013 op de Vans Warped Tour en vond ze daar live eigenlijk niet zo goed. Ik was dus zeer benieuwd naar deze avond. Naar mijn mening zijn ze op die 2 jaar tijd echt veel beter geworden. Wanneer ze nog eens in België spelen, ben ik alvast van de partij!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Silverstein / Lonely The Brave / As It Is
Datum: 
18 april 2015
Locatie: 
Muziekodroom, Hasselt
Meer over