Sofie Dumont, Vlaanderens bekendste lady chef, verlaat dit najaar haar vertrouwde keuken en belt vanaf maandag 29 augustus aan bij bekende Vlamingen om in hun keuken te kokkerellen. Zo wordt ‘De Keuken van Sofie’ dit seizoen ‘Sofie in de Keuken van’. Dagelijks zal ze een lekker gerecht klaarmaken in de keuken van haar gastheer of gastvrouw en zo zorgt ze iedere avond weer voor kookinspiratie en culinaire verrassingen. Door in de keuken van de BV’s aan de slag te gaan, leert Sofie haar gasten én hun eet- en kookgewoontes nog beter kennen. Luc Appermont en Bart Kaëll krijgen de chef-kok als eerste over hun keukenvloer.

De vaste kookthema’s, die de voorbije seizoenen de rode draad vormden, gooit Sofie overboord. Ze wil nog meer inspelen op de eetgewoonten van haar gasten en de culinaire vragen waar zij mee worstelen. Wat kan je klaarmaken in een tajine? Hoe maak je groenten in ’t zuur? En hoe maak je optimaal gebruik van die barbecue? Ook de kinderen, familieleden en vrienden van de BV’s in kwestie komen langs om samen te proeven en te genieten.

“Met een pak ingrediënten en geslepen messen ontvangen de gasten mij in hun keuken. Ik ga hun passie en kennis een boost geven en dat zorgt elke week voor een nieuw geweldig culinair avontuur”, aldus een enthousiaste Sofie Dumont.

Dit najaar ontdekt Sofie na de keuken van Bart en Luc ook die van onder andere Annelien Coorevits, Rob Vanoudenhoven en Sam De Bruyn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: