Maandag 5 oktober 2015 is niet alleen de dag van het grote acteerdebuut van Ian Thomas in de griezelfictiereeks ‘Kattenoog, het geheim van de Griezelclub’ bij VTMKZOOM. Het is ook de dag van het kookdebuut van de zanger en acteur, die vijf dagen op rij mag koken met de VTM-chef. Sofie is erg tevreden met haar jongste souschef ooit in De Keuken van Sofie, met wie ze een hele week lang lekker en vooral heel gezond zal koken.

Sofie Dumont: “Op maandag zit mijn ijskast altijd helemaal gevuld om een hele week te koken, met groenten, fruit, veel water,… maar deze keer zit er geen vis, vlees en eitjes in. Allemaal ingrediënten die mijn gast niet meer eet.”

Ian Thomas is sinds zijn verhuis naar Amerika immers bekeerd tot het veganisme, wat betekent dat hij geen dierlijke producten meer eet. In LA is deze manier van eten al serieus ingeburgerd. Ian: “Ik ben vegan geworden omdat ik eerst dacht dat we vlees enzo nodig hadden, maar dan bleek dat we dat eigenlijk niet nodig hebben. Je kan al je vitaminen uit fruit, groenten, zaden en noten halen én het helpt de planeet. Ik ben van de ene op de andere dag volledig overgeschakeld.”

Doordat hij niet meer alles mag eten als veganist, moest Ian een aantal lekkere gerechten uit grootmoeders keuken schrappen. Een voorbeeld is moussaka. Gelukkig voor Ian weet Sofie daar een mouw aan te passen en leert ze hem met plezier een veganistische moussaka bereiden. Voor Ian zelfs “de lekkerste veganistische maaltijd die ik tot nu toe ooit heb gegeten in België”.

Aubergine is een ingrediënt dat Ian absoluut niet lust en dus het ideale ingrediënt voor Sofies thema op dinsdag. Ze bereidt er een veganistische lasagne mee en maakt dat meteen goed met een wortelkokossoepje. Andere veganistische gerechten die Ian en Sofie samen bereiden, zijn bananenbrood en vruchtensap of healthy juice, Marokkaans getinte zadencrackers met hummusdip en ten slotte: veganistische milkshake, ijs en choco. Vooral het gemis van deze laatste lekkernij valt Ian zwaar sinds hij als vegan leeft. Nergens vindt hij choco zonder dierlijke producten, maar daar brengt Sofie eindelijk verandering in.

De keuken van Sofie, elke weekdag bij vtm:

  • Op maandag 05/10: Op Grootmoeders wijze – Moussaka vegan style.
  • Op dinsdag 06/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Auberginelasagne en wortelkokossoepje.
  • Op woensdag 07/10: Lievelingsgerecht - Bananenbrood en sap van rabarber, koolrabi en appel
  • Op donderdag 08/10: Op reis - Zadencrackers met ras el hanout en hummusdip van kikkererwten, munt en granaatappel.
  • Op vrijdag 09/10: Goe weekend - Milkshake, ijsjes en zelfgemaakte choco.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: