Soldier’s Heart, de groep bestaande uit Sylvie Kreusch, Laurens Mariën, Benjamin Cools, Jasper Segers en Ferre Marnef wordt pas in 2012 opgericht maar weet zich in amper een paar jaar tijd met zijn psychedelische dreampop in de spotlights te worstelen.

In 2013 komen ze als winnaars uit de bus van Studio Brussel’s Nieuwe Lichting. Dit o.a. door de ijzersterke eerste single 'African Fire', een magistrale versie van Gabriel Rios’ 'Broad Daylight' en de intrigerende podiumprésence van frontfrouw Sylvie Kreusch. Ook kapen ze de - door Cutting Edge uitgereikte - Talent van het Jaar Award weg.

Hun debuutsingle 'African Fire' is datzelfde jaar maar liefst het 3de meest gedraaide nummer op Studio Brussel en hun tweede single 'New Housie' is meteen goed voor 13 weken playlist.

De groep vertrekt vervolgens op een Europese tour met Balthazar en tekent bij Universal. Showcases in Amerika leveren airplay op overzee, in combinatie met lovende kritieken en editorials in magazines zoals Vogue, Dazed & Confused, en Interview Magazine.

De modewereld valt als een blok voor frontvrouw Sylvie Kreusch, wat zich vertaalt naar een een muzikale collaboratie met Giorgio Armani en Edmund Ooi tijdens Milan Fashion Week.

De band doet een hoop ervaring op met spots in België op o.a. Pukkelpop, Boomtown en vele andere podia. Ze worden gevraagd om te openen voor klinkende namen als dEUS, Willis Earl Beal, The Naked And Famous, Crystal Fighters en Youth Lagoon, BRNS, SOHN en Polica, en blijken een hit te zijn in Portugal - waar ze het Termometrofestival winnen, bij ons beter gekend als de Portugese variant van Rock Rally. Soldier's Heart is er nationaal nieuws en wordt meteen geboekt voor NOS Alive, één van de grootste festivals in Portugal.

Soldier’s Heart besloot destijds om niet overhaast te werk te gaan en om toen geen album uit te brengen. Onder meer omdat ze tijd wouden vrijmaken om uitgebreid te experimenteren en te werken aan nieuw materiaal.

Nieuw materiaal dat op 26 februari uitkomt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over