e Zwitsers-Ghanese zangeres Joy Frempong maakte furore met haar solodebuut vol jazz, elektronica, Afrikaanse vibes en improvisatie. Hierna ging ze van solo naar een duo. Onder de naam OY brengt Frempong samen met multi-instrumentalist Lleluja-Ha deze week alweer hun derde album, genaamd 'Space Diaspora', uit.

De muziek van OY heeft pop-appeal, maar blijft een wilde mix van stijlen en invloeden; tunes om op te dansen en te dromen. 'Space Diaspora' is een soort space opera, waarin OY het verhaal vertelt over een toekomst op een andere planeet. In de teksten speelt Frempong met de realiteit van een andere wereld, terwijl ze stiekem onze eigen maatschappij onder de loep neemt. "Als je naar de absurditeit van het leven kijkt is humor je grote vriend; ook op ons nieuwe album."

Het duo heeft ook dit filmpje gemaakt ter introductie https://vimeo.com/182388961

Lleluja-Ha (pseudoniem van Marcel Blatti) is een multi-instrumentalist, componist en producer, die zich on stage steevast van top tot teen in een tribal kostuum (inclusief masker) van de Duitse ontwerpster Victoria Behr hult. Alles wat OY doet past binnen het alienation thema. Hun liveshows worden ook beschouwd als een visueel utopisch spektakel. Vergelijkingen met Grace Jones, MIA en Laurie Anderson zijn dan ook snel gemaakt.

Luister naar de single ‘Space diaspora’ of de Clap Clap Remix

https://soundcloud.com/crammed-discs/oy-space-diaspora

https://soundcloud.com/crammed-discs/oy-space-diaspora-clap-clap

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over