De Sportpaleis Group, uitbater van Antwerps Sportpaleis, Lotto Arena, Ethias Arena, Vorst Nationaal, Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt, en de Hasseltse discotheek Versuz hebben sinds 1 september hun eigen radiozender op de Antwerpse 107 FM-frequentie. Sportpaleis FM maakt van 6 uur ’s morgens tot middernacht de luisteraars warm voor de concertbelevenis in de arena’s van de Sportpaleis Group. Versuz Radio versterkt van middernacht tot 6 uur het imago van de club Versuz.

Een radiozender is voor de Sportpaleis Group een natuurlijk verlengstuk van zijn activiteiten. Muziek is de levensader van de hele groep. Door muziek aan te bieden tot in de huiskamer, de auto, op het werk, op de computer, ... wil de Sportpaleis Group zijn klanten langduriger en ook buiten zijn zalen aan zich binden en de beleving van de (potentiële) arenabezoekers verlengen en intensifiëren.

“Het Sportpaleis is een sterk en bekend merk, met niet meteen een eenduidig muzikaal profiel maar wel met een algemene kwaliteits- en succesvolle uitstraling. Diezelfde waarden wil ook Sportpaleis FM uitdragen”, zegt Jan Van Esbroeck, general manager van de Sportpaleis Group. “Onze doelgroep willen we bereiken door non-stop actuele pop- en rockmuziek uit te zenden en nieuwe populaire releases te laten horen. Uiteraard zal Sportpaleis FM bijzondere aandacht schenken aan de artiesten die in onze arena’s optreden.”

Langere concertbeleving

De muziek op Sportpaleis FM zal grotendeels dezelfde zijn als die welke live in de zalen te beleven valt. De non-stop uitzending zal alleen door nieuwsbulletins (elk uur), promospots voor concerten en evenementen in de zalen, berichten over optredende artiesten en andere korte redactionele aankondigingen worden onderbroken. Zo wil de Sportpaleis Group als zaaluitbater onder meer nuttige tips verstrekken om het bezoek aan een evenement zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Op sommige avonden zal de zender naar een zaal overschakelen om live verslag uit te brengen over een concert. “Zo begint de beleving voor de concertbezoeker al veel vroeger, thuis, onderweg of in de auto luisterend naar de radio”, verduidelijkt Jan Van Esbroeck. “Tegelijk kunnen ook de thuisblijvers mee proeven van de sfeer in de zaal.”

Doelgroep

Sportpaleis FM maakt stadsradio voor de reguliere en potentiële bezoekers van de arena’s van de Sportpaleis Group. Het zendbereik beperkt zich tot groot Antwerpen en wordt aangevuld met internetluisteraars via www.sportpaleis.be en de andere websites van de groep. De doelgroep is de muziekliefhebber die geïnteresseerd is in het bredere pop- en rockgenre. Zo’n 45% van de bezoekers van de arena’s van de Sportpaleis Group is tussen 25 en 44 jaar oud, 21% behoort tot de leeftijdscategorie 45 tot 64 jaar en 10% van de bezoekers is tussen de 18 en 24 jaar oud. Vrouwen bestellen 53% van de tickets. Kijken we naar het zendbereik van Sportpaleis FM, dan zien we dat de zender in de zones Berchem (2600), Antwerpen (2000), Deurne (2100) en Schoten (2900) 18,78% van de bezoekers van Sportpaleis en Lotto Arena bereikt.

Nightlife met Versuz Radio

Sportpaleis FM zendt uit van 6 uur ’s morgens tot middernacht en schakelt daarna over naar een andere zender op dezelfde frequentie: Versuz Radio, met een uitgesproken nightlife-profiel. Versuz is de Hasseltse club op de site van de Grenslandhallen, waar de Sportpaleis Group Ethias Arena en Ethias Theater uitbaat. Versuz Radio wil ook voor Versuz een natuurlijk verlengstuk van de activiteiten zijn. De zender richt zich tot een breed publiek dat oor heeft voor kwalitatieve, dansbare (elektronische) muziek. De vaste resident dj’s brengen hun eigen mixen, maar er zullen ook nationale en internationale dj’s aan bod komen. Op bepaalde momenten zal er live worden uitgezonden tijdens de vaste openingsdagen van de club (donderdag, zaterdag en maandag) en tijdens bijzondere events of dj-sets, zodat ook de luisteraars niets van het feest hoeven te missen.

“Versuz heeft als grootste discotheek in de Benelux een zeer ruime aanhang en vooral een nationale naamsbekendheid. Door de jaren heen hebben we een ijzersterke reputatie uitgebouwd met een duidelijk muzikaal profiel: kwalitatieve dancemuziek voor een breed publiek. Met Versuz Radio willen we onze bezoekers de kans geven om elke nacht de unieke Versuz-sfeer te (her)beleven. Uiteraard is dit initiatief ook zeer interessant om potentiele nieuwe bezoekers te bereiken. Zij kunnen alvast de sfeer beleven en de muziek ervaren waar Versuz voor staat”, aldus Yves Smolders, general manager van Versuz.

De Antwerpse 107 FM-frequentie werd tot en met 31 augustus 2015 ingevuld door Story FM, de zender rond het voormalige Sanoma-weekblad Story, thans een titel van De Persgroep. Story FM ging op 29 maart 2012 van start en viel aanvankelijk alleen via 107 FM in Antwerpen te beluisteren. Sanoma sloot daartoe een akkoord met O radio Antwerpen, eigenaar van de frequentie. Sinds 1 september vullen de Sportpaleis Group en Versuz de 107 FM-frequentie in met Sportpaleis FM (van 06:00 tot 00:00) en Versuz Radio (van 00:00 tot 06:00).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: