Caviar en Paradiso Filmed Entertainment kondigen met trots de boekverfilming van SPRAKELOOS aan, in een regie van Hilde Van Mieghem. De opnames van SPRAKELOOS starten deze zomer.

In SPRAKELOOS schetst Tom Lanoye een portret van de levendige, flamboyante Josée, vertolkt door Viviane De Muynck, die na een beroerte nog slechts een schim is van zichzelf. Haar zoon en schrijver Jan Meermans kan maar moeilijk deze nieuwe realiteit aanvaarden en vlucht in zijn werk. Stany Crets neemt de rol van deze druk bezette romancier voor zijn rekening. De vader van Jan, Roger, wordt vertolkt door Rik Van Uffelen. Marie Vinck en Flor Decleir spelen de jonge Josée en Roger. Hans Kesting speelt de rol van Roel, de partner van Jan.

Deze fantastische cast zal ongetwijfeld de personages van Lanoye ijzersterk neerzetten en het boek en zijn schrijver alle eer aandoen.

Synopsis

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal.

Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Like de Facebookpagina van Sprakeloos: www.facebook.com/Sprakeloosdefilm

De film is een productie van Caviar en kwam tot stand met de steun van Tax Shelter, VRT en Telenet. De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds voor Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. SPRAKELOOS wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment.

Het boek werd uitgegeven door Prometheus.

Tom Lanoye is een veelzijdig auteur. Op zijn palmares staan bestsellers als Sprakeloos en Ten oorlog maar ook als polemist is hij briljant, getuige zijn net verschenen bundel vlammende polemieken: Revue Lanoye. Filippica.

Over Sprakeloos:

  • ‘Definitief in de galerij der groten. Een schrijver op het toppunt van zijn kunnen.’ De Standaard
  • ‘Het boek van zijn leven. Lanoye haalt al zijn vertelkracht en stilistische brille boven.’ Humo
  • ‘Virtuoos proza in het allermooiste Vlaams. Sprakeloos, zo laat Lanoye zijn lezer achter.’ Elsevier

Hilde Van Mieghem studeerde in 1981 af aan Studio Herman Teirlinck. Als actrice was ze te zien in diverse Vlaamse, Nederlandse, Franse en Duitse films en tv-series. Ze schrijft ook scripts en is regisseur van onder andere De Kus (2004) en De suikerpot (1997). In 2010 regisseerde ze haar grootste succes tot nu toe: de romantische komedie Smoorverliefd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over