De ultieme live IDM - drum 'n bass – elektronica

Unieke beatproducer, virtuoos bassist en muzikaal genie Tom Jenkinson brengt op 21 april zijn nieuw album, Damogen Furies, uit op het onnavolgbare Warp. Op zich al heugelijk nieuws voor de liefhebbers. Uniek aan de plaat, en in deze tijden, is dat elke track in 1 take opgenomen is, zonder overdubs of post-productie.

De afgelopen jaren heeft Jenkinson zijn eigen software systeem ontwikkeld en verfijnd. Damogen Furies is het eerste waarop hij dit systeem exclusief gebruikt. Zonder de beperkingen die de out-of-the-box manier van werken met zich meebrengen heeft hij zich helemaal kunnen toeleggen op een compositorisch proces waarin het creëren van instrumenten centraal staat.

Jenkinson over de plaat: ‘'Through this record I aim to explore as forcefully as possible the hallucinatory, the nightmarish and the brutally visceral capacities of electronic music’.

Het album is brutaal en levendig, alsof het een debuut plaat is. Zo zal het ook live klinken: snedig en hard. Squarepusher is helemaal terug en blijft alweer verrassen, zoals hij dat al 20 jaar doet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Squarepusher
Datum: 
Donderdag 22 oktober 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over