Gentenaar Benjamin Decloedt aka St. Grandson schopte het in februari 2015 tot een van de winnaars van de Studio Brusssel muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting. Het gevolg daarvan was de gesmaakte single Midnight Swim, en in 2016 verraste hij met een nieuw nummer, All Around Us. Twee jaar later, maart 2017, bracht St. Grandson zijn debuutplaat uit: ‘Wildfire’. Een verzameling catchy indiepop songs, geproduced door dEUS-drummer Stéphane Misseghers en gemixt door Reinhard Vanbergen (Das Pop).
You Will Find en Growing Older werden als singles uit het album geplukt en nestelden zich sinds begin dit jaar in vele hoofden.

Zijn nieuwste is de titeltrack van de plaat, Wildfire, die hij met zijn band afgelopen zondag 21 mei bracht in De Zevende Dag. De sessie is ondertussen al meer dan 5000 keer bekeken.

De afgelopen weken stelde St. Grandson met z’n band zijn debuut voor tijdens een aantal uitverkochte releaseshows in Brussel (AB Club), Leuven (Het Depot) en Gent (NEST, het gloednieuwe initiatief van DEMOCRAZY in de oude stadsbibliotheek van Gent).
Deze zomer kan je ze vinden op Rock For Specials (29/06) en nog enkele andere festivalletjes over heel België. Daarnaast zal Benjamin de komende maanden optreden op een aantal geheime locaties onder de noemer ‘Secret Garden Sessions’.

St. Grandson schreef al enkele geslaagde passages op podia in binnen- en buitenland op zijn palmares. Eerder dit jaar werd de band nog geselecteerd voor Eurosonic (NL), één van de belangrijkste Europese showcase festivals. De voorbije jaren traden ze aan op Northside Festival (NY, 2015) en op Pukkelpop (2015) en speelden ze o.a. in de AB (2015) en de Botanique (met Seinabo Sey, 2016).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over