Op woensdag 25 mei 2016 trekken Staf en Mathias alle registers open in de laatste aflevering van Hollywood in ’t Echt. De broers komen terecht in de wereld van de Hillbillies, een bevolkingsgroep die diep in de donkere bossen van het Appalachen-gebergte leeft. Daar raken ze verstrikt in de meest hallucinante situaties en mogen ze als enige buitenstaanders een Serpent Handling-mis bijwonen: een bizarre kerkdienst waarbij de gelovigen rattenvergif drinken en met giftige ratelslangen dansen.

Wat ik daar in Hillbillie-land allemaal gezien heb, tart alle verbeelding. Sterker nog: wat ik daar heb meegemaakt, heb ik nog in geen enkele film gezien”, klinkt het bij Mathias. “Die slangenkerk was echt een ongelofelijke ervaring”, vult Staf aan. “Mensen dansen er met ratelslangen en drinken rattenvergif. En als de mis afgelopen is, gaan ze gewoon allemaal naar huis en laten ze de slangen weer vrij in de natuur. Straf!

Voor ze de bergen ingaan, lopen de broers nog even langs bij de Rednecks. Dat zijn, net als de Hillbillies, gewone boeren. Het enige verschil is dat ze op het platteland en niet in de bergen wonen. Rednecks hebben een onverklaarbare voorliefde voor modder. Staf en Mathias bezoeken een van de talrijke Redneck-modderfestivals en proberen er achter te komen wat er daar gebeurt.

Verlin Short is dé slangenvanger van de Appalachen. Elk weekend trekt hij er op uit om slangen te vangen voor de plaatselijke Serpent Handling-church. Deze geloofsgemeenschap is er heilig van overtuigd dat je dankzij je geloof in God immuun kan worden voor slangengif. Staf en Mathias mogen mee de bergen in om ratelslangen te zoeken.

In het dorpje Robbinsville hebben de Coppens-broers een afspraak met Bass, een fiere Hillbilly die in een kleine vervallen hut aan de rand van het bos woont. Hij vult zijn dagen met jagen en vissen. Om de boers te laten zien hoe zijn leven eruitziet, stelt hij hen voor om samen met zijn vrienden Garmer en Butch de bossen in te trekken om er te gaan Moonshinen, oftewel illegaal alcohol stoken.

Hoewel de Serpent Handling-church normaal gezien verboden terrein is voor buitenstaanders, heeft slangenvanger Verlin geregeld dat de broers een exclusieve blik mogen werpen op de kerkdiensten die er gehouden worden. En dat is een bizarre ervaring. Tijdens deze ceremonies worden er namelijk ratelslangen onder de gelovigen doorgegeven. Wie in God gelooft, overleeft het. Anderen worden gebeten en sterven een zeer pijnlijke dood.

De afleveringen van Hollywood in’t Echt zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app..

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: