Er zijn vragen die regelmatig binnenkomen bij de broers Coppens. “Kan je aan niets denken” is er daar één van. Een heel goede vraag, zo blijkt, want professor Steven Laureys, neuroloog, doet er onderzoek naar en ziet in Mathias een ideaal proefpersoon. Wat gebeurt er in de hersenen als je aan niets denkt? Kan je dat trouwens, aan niets denken? Mathias doet zijn uiterste best terwijl hij onder een hersenscanner ligt.

Daarnaast vragen de broers zich af of meditatie helpt om aan niets te denken. Monnik Ruben helpt de broers bij het mediteren door hen te leren een 'mantra' te herhalen, bijvoorbeeld “samba arahan”. “Dat is gewoon ‘samen in de gang’ in ’t West-Vlaams”, volgens Staf.

De broers bouwen met meerdere microgolfovens een macrogolfoven. Als je die open laat staan en op volle kracht laat draaien, is de straling dan sterk genoeg om een lamp te laten branden? En om popcorn te maken? “We bouwen ons eigen klein Tsjernobylleke in een verlaten gang van de VTM”, aldus Mathias.

En nu ze toch met microgolfovens in de weer zijn, testen Staf en Mathias meteen wat er gebeurt als je een fles water opwarmt. “Dat mag je niet doen, want dat kan ontploffen”, volgens ingenieur Marian Verhelst. En als er één ding is dat je niet tegen de broers Coppens mag zeggen, is het wel dat ze iets niet mogen proberen …

In de studio onderzoeken Staf en Mathias de kracht van pingpongballen. En verder laten ze “per ongeluk” de watertoevoer van een waterbed openstaan. Een rustig dutje zit er voor Mathias niet in …

Afsluiten doen Staf en Mathias net als vorige week met Leonardo Da Vinci. Vorige week zagen de kijkers hoe Staf en Mathias met de hulp van een aantal militairen een parachute, ontworpen door Leonardo Da Vinci, ook effectief bouwden. Pop Roger bracht de sprong uit de zeppelin tot een goed einde, maar toch vertrouwden de militairen het bouwwerk niet genoeg om ook Staf de toestemming te geven om er effectief de parachute te proberen. Na enkele aanpassingen staat het licht deze week wel op groen. Staf onderwerpt zijn lichaam daarmee aan één van de moedigste sprongen uit zijn televisiecarrière.

Het Lichaam van Coppens, elke donderdag om 20.35 bij VTM.

De afleveringen van Het Lichaam van Coppens zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: