Star Warz blijft zich ook in 2016 profileren als één van de beste Drum ‘n’ Bass concepten die je maar kan vinden. De vorige editie, Star Warz presenteert ‘Critical Music’, was opnieuw een shot in de roos. In hun meer dan 15-jarig bestaan, heeft Star Warz al alle leidinggevende artiesten en labels uit de Drum ‘n’ Bass scene op bezoek gehad en het is één van de partners van Tomorrowland vanaf dag één.

Voor deze editie vormen ze een team met nog zo’n belangrijke speler in de internationale Drum ‘n’ Bass scene nl. Outlook Festival. Outlook Festival is Europa’s grootste Drum ‘n’ Bass & Dubstep festival, dat plaatsvindt in Fort Punta Christo aan de Kroatische kust. Een waar bass fest, net zoals Star Warz er één is!

Zowel Outlook als Star Warz zijn vereerd één van ‘s werelds meest gelauwerde Drum ‘n’ bass labels, Metalheadz, te mogen verwelkomen op deze joint venture in één van de mooiste party locaties van het land, de Vooruit. Warm je maar al op voor een echt zomer-festival gevoel en krijg alvast een voorproefje van wat je ook zou kunnen beleven van 31augustus tot 4 september in Kroatië.

Star Warz en Outlook zullen de album launch verzorgen van SCAR’s ‘The Orkyd Project’ album dat binnenkort op Metalheadz wordt uitgebracht. SCAR bestaat uit Survival & Script. Survival heeft een fantastische catalogus, met verschillende releases op Dispatch, Symmetry, Critical, Exit, Shogun, DNAudio & Quarantine. Hij verzorgde ook briljante releases met Silent Witness, Alix Perez, Octane & DLR voor zijn eigen label, Audio Tactics. Op Script’s palmares vinden we releases met Dispatch, Critical, CIA, Mute8 & Footprints en hij werkte al samen met namen als DLR Zero T, FD & Crystl. Als vrienden met een gelijkaardige smaak in muziek, begonnen hun wegen steeds vaker te kruisen en in 2013 besloten ze samen te werken aan een nummer. Uit een eerste sessie kwam de track 'When' die meteen werd opgevraagd door Metalheadz om op hun Platinum Breakz 4 album te verschijnen. Sinds die eerste release op dat baanbrekende album, mocht SCAR op regelmatige basis nummers leveren op Dispatch, Metalheadz, Integral & Horizons – allemaal met grote bijval. Met hun meest recente outings als de 'Caged EP' en een remix van Goldie's Rufige Kru 'Dark Rider' en nu dus hun debuut album 'The Orkyd Project', allemaal op Metalheadz, naast verschillende andere tracks die al op het programma staan voor dit jaar en 2017, is SCAR en hun meteen te herkennen productie-geluid, dé naam bij uitstek om in de gaten te houden in de nabije toekomst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: