Steven Wilson staat er weer met zijn vierde album! 'Hand. Cannot. Erase' is alweer een parel van de hand van één van de boegbeelden van de progressieve rockwereld. Twee maanden dat hij de plaat voorstelde in een uitverkochte Trix , kondigt de Britse artiest een nieuwe Europese tournee aan, waarmee hij op 23 januari 2016 halt zal houden in de Brusselse Ancienne Belgique!

Tijdens zijn kindertijd werd de autodidact ondergedompeld in de progressieve muziekstroming van zijn ouders, en tussen 1984 en 1986 maakte hij al opnames met de bands Altamont en Karma. Maar het was pas de doorbraak van Porcupine Tree, opgericht in 1987, die voor Steven Wilson de sleutel tot het succes betekende. De creatieve, muzikale duizendpoot reeg vervolgens tal van verschillende projecten aan elkaar. Met Tim Bowness vormde hij het duo No-Man, met Mikael Akerfeldt stichtte hij Storm Corrosion, en solo stond hij bekend als Communion. Beetje bij beetje evolueerde Wilsons stijl naar de progressieve rock en de avant-gardistische psychedelica. In 2009 bracht hij zijn solodebuut uit onder zijn eigen label. Op 'Insurgentes' ontdekte nieuwe stijlen, zoals post-punk, hiphop, disco en metal. Het directe succes zette Wilson aan tot het maken van de opvolger, 'Grace For Drowning', waarvoor hij onder andere met Jordan Rudess (Dream Theater), Steve Hackett, Nick Beggs en Tony Levin de studio in dook. 'The Raven That Refused to Sing (and Other Stories) kwam vervolgens uit in 2013 en werd geproducet in samenwerking met Alan Parsons.

Vandaag staat Steven Wilson terug in de schijnwerpers, met de release van zijn vierde album 'Hand. Cannot. Erase'. De plaat is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Joyce Carol Vincent, een jonge vrouw die een tragisch einde kende toen ze pas jaren na haar overlijden werd teruggevonden in haar flat. Dit juweeltje wordt aanzien als één van zijn de meest verfijnde werken in zijn discografie. Een briljant, modern en intelligent meesterwerk, dat unaniem gelauwerd werd door de critici. Zijn concerten weten keer op keer tijd en ruimte te overstijgen, en raken steevast elke muziekliefhebbber die naam waardig. Steven Wilson staat op 23 januari 2016 op het podium van de Brusselse Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op vrijdag 29 mei om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Steve Wilson
Datum: 
Zaterdag 23 januari 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over