Vorig jaar startte Stubru-presentator Stijn Van de Voorde zijn queeste om actuele, conceptuele kunst te begrijpen. Het resultaat is zijn theatershow 'Prachtig in zijn genre', een liefdesbrief aan de hedendaagse kunst. Dit najaar zet Stijn zijn tocht verder. Hij speelt nog een beperkt aantal extra voorstellingen tussen oktober en december.

Prachtig in zijn genre

Stijn Van de Voorde is onmetelijk geboeid door hoe kunstenaars een ogenschijnlijk banaal werk zo groot kunnen krijgen dat het mythische proporties aanneemt en kopers er miljoenen voor willen neertellen. Met 'Prachtig in zijn genre' maakte hij een spreekbeurt over de artistieke grenzen van wonderbaarlijke mensen. Met veel humor, (bewegende) beelden en onwaarschijnlijke verhalen over het modernste dat kunst ooit heeft voortgebracht.

Kunst is pas geslaagd wanneer ze een emotie oproept bij de toeschouwer. Dat kan een traan zijn, een shock of -waarom niet?- een gulle lach. Kunst mag plezant zijn. Het is niet altijd allemaal zo moeilijk of ingewikkeld als het lijkt. Al proberen de échte 'kunstkenners' die indruk soms graag te wekken. Dus gooi de oogkleppen af, trek de belerende vinger uit uw gat en laat de (speciale) kunst tot u komen!

'Prachtig in zijn genre' is een ode aan hen die onzichtbare schilderijen ophangen, Wikipedia afprinten, een gat in hun schedel laten boren en op straat sneeuwballen verkopen… Voor de kunst.

▶ De voorstelling ging begin dit jaar in première.
▶ In oktober, november en december speelt Stijn een beperkt aantal extra shows.
▶ Voor info & tickets kan je terecht op www.stijnvandevoorde.be

EXTRA SPEELDATA

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: