Tot voor kort stond Nina Babet vooral bekend als een van de allerbeste en meest gevraagde achtergrondzangeressen in België. De lijst artiesten die de voorbije jaren beroep op haar deden is even lang als heterogeen: Arno, Natalia, Admiral Freebee, Ozark Henry, Adamo, The Scabs, Soulsister, Junior Jack, Lady Linn... en Milow uiteraard, bij wie ze live al jaren tot de vaste waarden behoort.

Nina vindt het fijn om haar talent ten dienste van anderen te stellen, en het leidt geen twijfel dat ze dat in de toekomst zal blijven doen. Maar tegelijk voelde ze zich nu klaar om ook zélf op de voorgrond te treden. Samen met producer Yannic Fonderie werkte ze aan haar debuutplaat ‘I Am’ die ze op 3 maart uitbracht.

Nieuwe single ‘It’s not like’ is één van de eerste nummers die Nina schreef aan haar piano. De muziek en de tekst, alles kwam tegelijk en spontaan, zonder bewust ingrijpen. Onverbloemd openhartig, zoals de rest van het album. Een weergave van een persoonlijke en emotionele reis . Kwetsbaar, over het stuklopen van een relatie, ondanks de wil om er aan te werken. Over het gevoel te hebben gefaald. De ik-persoon in gesprek met zichzelf. Over het gevoel alles te hebben gegeven, al het mogelijke te hebben gedaan..

Vocaal werd de ‘first take’ gebruikt, opgenomen in een vroeg stadium van de productie, alleen aan de piano. In samenspraak met Yannic werd gekozen voor een old skool sound, voor een sobere en open productie zonder drums. Een belangrijke rol is weggelegd voor live cello en er werd gebruik gemaakt van de beroemde Fairlight CMI (Computer Musical Instrument), een van de eerste digitale sample-based synthesizers. Samples van Nina’s stem komen een aantal keer terug en zijn mede bepalend voor de sfeer. Het nummer werd deels opgenomen in de studio van Yannic Fonderie en deels in de Greenhouse studio in Beaumont.

Beluister ‘Its’ Not Like’ hier.

Live

  • 28/03 HET DEPOT, Leuven
  • 20/04 CHARLATAN, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over