Verkoper Ives presenteert een object dat de vier dealers instant doet watertanden, maar waarvoor ze ook zeer diep in hun zakken zullen moeten tasten: een eerste druk van het allereerste Kuifjesalbum uit 1929, gesigneerd door Hergé zelve. Wie als eerste 24.000 euro op tafel kan leggen, mag zich de trotse bezitter noemen van de natte droom van elke stripfanaat...

Acteur en stuntman Olivier Bisback hoopt zijn slag te slaan met een Chinees decoratieraam. Als stand-in voor Jean-Claude Van Damme liet Olivier zich destijds door de Muscles from Brussels inspireren voor zijn aankoop. Maar of Olivier echt een stunt zal kunnen uithalen, valt nog af te wachten. Er ontstaat namelijk twijfel over de authenticiteit van het werk.

Michel verrast de dealers met een unieke Spaanse kickertafel uit de jaren 30. De vingers van de vier experten beginnen al meteen te kriebelen, maar zal Michel ook scoren en erin slagen om het object aan het dubbele van de aankoopprijs te verkopen? Anniek verkoopt de trouwjurk waar ze destijds zelf in trouwde: een handgemaakte jurk vervaardigd uit Brussels lintjeskant die na 113 jaar nog in prima staat verkeert én bovendien nog steeds fashionable is.

Stukken van Mensen, morgen om 21u35 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: