Vandaag brengt Sue the Night (NL) een kersverse single uit, genaamd ‘The World Below’. Deze single is is de eerste opvolger na debuutalbum MOSAIC (2015). Op 2 maart kwam ‘The World Below’ uit in Nederland en inmiddels is deze megahit geworden bij 3FM, heeft een plek veroverd in de mega top 50 en staat op de Radio 2 playlist.

Begin vorig jaar heeft de release van debuutalbum MOSAIC een aftrap gegeven voor een succesvol jaar voor Sue the Night. Een greep uit de hoogtepunten; festivals door het hele land (o.a. mainstage Best Kept Secret en Zwarte Cross), 2 succesvolle clubtours, meerdere gastoptredens bij "De Wereld Draait Door" en een 3FM megahit met het nummer “The Whale”. In het najaar van 2015 werd MOSAIC ook uitgebracht in België, in samenwerking met Gentle Promotion & Peter Verstraelen Bookings. Hierop volgden enkele goedbezochte shows in Belgie (Hasselt, Gent, Knokke-Heist, Brussel) en was “The Whale” te horen in leaders van VTM en VRT. Verder, door onder andere de samenwerking met Pascal Deweze (producer van 4 van de 11 tracks op MOSAIC), is de nieuwsgierigheid van RiffRaff gewekt, het album krijgt een mooie recensie; "Sue the Night is de verpersoonlijking van vriendelijke indiepop met een hoek af"

Het geluid van Sue the Night wordt verder door verschillende media vergeleken met War On Drugs, Fleetwood Mac en Blondie. “De jaren 70 en 80 zijn mijn grootste inspiratiebron, al luister ik ook graag naar bands van nu zoals Arcade Fire, Kurt Vile en Black Mountain”.

Naast alle optredens blijft Sue doorschrijven waardoor er in november van ditzelfde jaar al enkele nieuwe songs worden opgenomen. De inmiddels tot sextet uitgedijde live band is nu ook betrokken bij de opnames en er ontstaat een met de tijd meegegroeid geluid. Het -nog ongetitelde- 2e album, waarvan ‘The World Below’ de eerste single is, wordt verwacht begin 2017.

Bekijk de videoclip van ‘The World Below’ hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over