John Travolta gewijs de dansvloer onveilig maken op de beste disco en funk, of je beste luchtgitaar bovenhalen bij klassiekers van Kiss of AC/DC. Sweet 70's, The Party brengt je terug naar het decennium van broeken met olifantenpijpen en weelderige afro kapsels.

Masters of ceremony aan het DJ-stage op de Veemarkt zijn twee monumenten uit de Belgische radiogeschiedenis: Dirk Stoops, al jaren resident op Suikerrock, en daarom ook dé festival DJ bij uitstek. Muzieksamensteller bij StuBru, hij stampte De Afrekening' en 'Was het nu 70' , 80' of 90'?'uit de grond en is gewoon de ultieme party-DJ. Gust De Coster, een icoon van de 'BRT', de geestelijke vader van de term 'Belpop' en mede oprichter van Radio Donna. Al 40 jaar een muziekfreak en party-DJ. De Veemarkt wordt al opgewarmd vanaf 18u00 door Selector Niel, Radio Rubbens, Teddy Picker en Pablo Discobar. Deze DJ’s werden geselecteerd via de DJ-wedstrijd in samenwerking met vi.be. 'Freak out' op zaterdag 29 juli. Plaats van afspraak: DJ Stage @Veemarkt.

Pure culinaire verwennerij

Good quality festival food. Op Suikerrock gaan we voor niets minder dan dat. We willen onze bezoekers niet alleen verwennen met optredens van de grootste artiesten, maar ook met het allerbeste op culinair gebied. Kom langs bij Würst op de Grote Markt en geniet van de Haute Dogs van Jeroen Meus, laat je verrassen door de nieuwe, tasty Urban Wraps of geniet van overheerlijke verse frietjes en Mora-snacks.

Taste the sweetness! Proef onze Suikerrock-bol aan de Sweets Stand

Ook niet meer weg te denken op de Grote Markt tijdens Suikerrock én uniek op Belgische fesitvals: de Sweets Stand. Bakkerij Het Brood tovert de lekkerste zoetigheden op je bord. Vers gebakken pannenkoeken, wafels en Suikerrock-bollen. Deze laatste moet je trouwens echt geproefd hebben.

De Suikerrock-Bol wordt artisanaal bereid en heeft toetsen van een boule-de-berlin en een smoutebol, gevuld met een heerlijke aardbeiencoulis en afgewerkt met de kleuren van Suikerrock en een vleugje Tiense Suiker. Voor elke verkochte bol schenkt Suikerrock 50 eurocent aan Music for life ten voordele van vzw Huis in de stad. Een vzw uit thuisstad Tienen, die personen met een handicap wil helpen hun leven een gewaardeerde plaats te geven in de maatschappij door ze laten werken en/of wonen in het Huis in de Stad.

Nóg meer foodtrucks en gezelligheid!

De Foodtruck Corner is ondertussen een gevestigde waarde tijdens Suikerrock. Een gezellige foodtruck lane met meer dan 20 foodtrucks. Samen bieden ze een heel uitgebreid en divers aanbod waar iedereen zijn goesting zal vinden. Leuk detail: we voorzien tientallen picknicktafels tussen de food trucks om rustig je culinaire ontdekking smakelijk op te eten. Je kan hier alvast alle aanwezige foodtrucks ontdekken.

Temidden van onze Food Truck Corner kan je trouwens, met een frisse Jupiler in de hand, een optreden meepikken aan het Acoustic Stage. Een heel leuk podium waar je elke festivaldag nieuwe sing-a-songwriters en akoestische bands kan ontdekken.

De laatste tickets!

Tickets voor Suikerrock gaan aan een rotvaart de deur uit. Wacht niet te lang met jouw tickets te bestellen, want voor je het weet ben je te laat. Tickets kan je bestellen via de Suikerrock Ticketshop of Ticketmaster. Feel the vibe, taste the sweetness!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over