Op vraag van het Antwerpse tweesterrenrestaurant ‘t Zilte stelde Jazz Middelheim in het verleden reeds een opvallend muzikaal palet samen voor het restaurant. Muziek geschoeid op de superieure leest van ‘t Zilte en geënt op de muzikale identiteit van Jazz Middelheim. Gezien de vele positieve reacties, de nog mooiere momenten aan tafel en de triggerende totaalbeleving besloten sterrenchef Viki Geunes en festivaldirecteur Bertrand Flamang nog een stap verder te gaan in de samenwerking, en wordt ’t Zilte de culinaire partner voor Jazz Middelheim, dat loopt van 13 t/m 16 augustus in Park den Brandt.

“Een fantastische en logische samenwerking ook voor de VIP-catering, want zo verschillend als we zijn, zoveel hebben we ook gemeenschappelijk,” aldus Bertrand Flamang. Allebei behoren ze in hun specifiek domein tot de top. Bij allebei is het geheel op ambitie en beleving gericht. Jazz Middelheim wordt nu ook een gastronomische ontdekkingsreis. Overal is creativiteit aanwezig, artistieke ambacht is omnipresent, en zo wordt qua setting en beleving Jazz Middelheim een niet te missen lust voor alle zintuigen. “De keuze voor Viki lag voor de hand; een wereldtopper met tonnen lef die blijft vernieuwen en eigenwijs is in zijn culinaire creaties. De band met jazz is vanzelfsprekend.”

Ook Viki Geunes klinkt uitermate enthousiast en wordt al jaren geprikkeld door jazz en de beleving die errond hangt. “Gastronomie zoals wij die brengen is ook één en al beleving en dus ligt de link met Jazz Middelheim voor de hand. Bertrand Flamang is een enorm gedreven man mét scherpe visie, sterk organisatievermogen, oog voor overzicht én detail. Hij heeft ook een gevoel om alle zintuigen evenwichtig te prikkelen. Eigenschappen die ik zelf in de restaurantbeleving zeer belangrijk vind.”

Viki Geunes brengt op Jazz Middelheim onder meer zeevruchten in een Thaise sfeer met cumbava en daarnaast gelakte varkensribben met noedels, pinda en soja. Bereidingen die leuk ogen en lekker weghappen en dat allemaal op een unieke locatie rond kasteel Den Brandt dat tijdens Jazz Middelheim altijd een extra feestelijk cachet krijgt.

Zoals steeds wordt ook het publiek op het festivalterrein verwend met ‘de lekkerste en gezondste’ festivalcatering, dit jaar met ‘s lands beste cateraar, J&M uit Aartselaar. De nadruk van het publieksaanbod ligt dan ook op smaak en gezonde, volwaardige voeding met aandacht voor lokale seizoensproducten. En er is opnieuw een uitgebreid vegetarisch aanbod.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: