Anne Marie Van Broeck

Take Twee Producties brengt dit jaar 6 producties in het Fakkeltheater, waaronder twee voorstellingen van het poppentheater Klein maar Moedig.

In oktober brengen Ben Bervoets en Jerry Verhaert , samen met Liesbet Verstraeten, Cathy Petit en Ilse Janssens “Wat een soep”. Deze hilarische komedie werd in de jaren ’80 gespeeld door Gaston en Leo. Nu is het dus aan Ben en Jerry om dit stuk van hun idolen te spelen. Zij spelen hierin twee broers (en zo voelen zij zich ook in het echte leven) die samenspannen, konkelfoezen, om een slippertje van één van hen verborgen te houden voor zijn echtgenote, wanneer de vrouw in kwestie plotseling voor de deur staat.

Ook in november is het lachen geblazen, wanneer Take Twee Producties hopen hun publiek naar het Fakkeltheater te halen voor “Ja chef, nee chef” . Brik van Dyck, de auteur van het stuk, vond dat het op het lijf van Ben en Jerry was geschreven. Het brengt het verhaal van een chef die twee werknemers uitnodigt om te bepalen wie er promotie zal maken, en zijn persoonlijke assistent zal worden. Maar één ervan had blijkbaar ooit eens een relatie met de vrouw van de baas…

Naar gewoonte is er ook steeds één productie waarin Ben en Jerry niet meespelen. Dit jaar is dit in “De seut”. Jerry Verhaert neemt wel de regie op zich. Naar eigen zeggen houden ze steeds de regie in handen omdat ze zo hun eigen typische humor in elk stuk kunnen brengen.

Waar de drie theatervoorstellingen plaats hebben in de Kleine Zaal van het Fakkeltheater, komt de klap op de vuurpijl, “Showboys”, op de scene van de Zwarte Zaal. Met deze variété show wordt het theaterseizoen afgesloten, in de stijl van “Oud België”, maar meer up tempo, meer glimmer en glamour, met veel sketches en zang. Uiteraard zijn Ben en Jerry de gastheren. Voor hen die “Mafkegels” gezien hebben, er wordt geprobeerd om de goochel act te overtreffen!

Tijdens de schoolvakanties, respectievelijk de herfst- en kerstvakantie, en de krokus- en paasvakantie, brengt Take Twee Producties, en meer concreet het Poppentheater Klein maar Moedig, “Het Fortuin van Baron Pluim” en “De zevende dwerg”. Dit poppentheater heeft meer dan 20 jaar bestaan in Berchem, en was ooit opgestart door Marc Bervoets, die zowel de stukken, het decor als de poppen ontwierp. Zoon Ben trad later zijn vader bij. Na verschillende – ook mindere leuke - omstandigheden en omwegen, hopen vader en zoon de kinderen van vandaag terug kennis te laten maken met onder andere Kurk Snurk, Pol Pladijs en Baron Pluim, Kobe en vele andere. Laura De Leeuw verzorgt onder andere “de vrouwelijke stemmen”.

Via deze poppenspelverhalen laat Take Twee Producties ook een andere kant van hun kunnen zien. Alhoewel kinderen vanaf 6 jaar kunnen komen kijken, zijn ook volwassenen tot 106 jaar (en ouder) welkom. Op humor en spanning staat immers geen leeftijd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Fakkeltheater

Reservatie:

070/246 036
Meer informatie