Golden boy Gert Verhulst beleeft één van de drukste jaren ooit. Professioneel wachten hem vele uitdagingen – in het najaar moet hij op zoek naar de nieuwe K3 – en ook persoonlijk gaat het hem voor de wind. Exclusief voor Telefacts maakt Verhulst tijd vrij in zijn drukke agenda en geeft hij een inkijk in zijn leven en in de wondere wereld van Studio 100.

Studio 100 groeide uit tot een succesverhaal dat tot op heden nog altijd steil bergop gaat. Gert Verhulst: “Als ondernemer moet je durven springen zonder te kijken waar je gaat neerkomen. Als je dat niet doet, dan denk ik dat je nooit iets kunt bereiken. Ik weet nog de avond van de opening hier. We hadden een groot openingsfeest waarop we heel veel mensen uit de media hadden uitgenodigd. In de wc zei de ene tegen de andere: we zijn hier nu om de opening te vieren en binnen een maand staan we hier terug om het faillissement te vieren.

Gert Verhulst heeft het drukker dan ooit: de opening van Plopsaqua, regiewerk voor de liveshow van Tegen de Sterren Op en vele andere uitdagingen. Dat vraagt ook op persoonlijk vlak een strakke organisatie. “Ik moet erg op mijn lijn letten. En als ik in de kantine ga zitten, dan eet ik te veel”, vertelt Gert Verhulst in Telefacts.

IS JE SMARTPHONE DE DOKTER VAN DE TOEKOMST?

In een tweede reportage op dinsdag 5 mei 2015 kijkt Telefacts in de toekomst van de geneeskunde, die er digitaal en mobile zal uitzien. Er wordt namelijk een explosie verwacht van medische apps. Zijn we straks nauwelijks nog ziek dankzij onze smartphone?

Jef kreeg onlangs van zijn huisarts een app voorgeschreven tegen stress. “Een dokter die een app voorschrijft: het is precies science fiction, maar het werkt wel. Minstens even goed als een pilletje”, getuigt hij. Ook Patrick heeft op zijn smartphone een app die met een simpele druk op de flits van de camera zijn hart controleert en alarm slaat als het misloopt. “Het is een dokter in je broekzak die dag en nacht over je waakt”, vertelt Patrick. “Ik kreeg een paar weken geleden hartritmestoornissen. Die app heeft misschien zelfs mijn leven gered.

We staan aan het begin van een technologische revolutie die voor een ommekeer zal zorgen in de gezondheidszorg en die zich veel meer zal toespitsen op gezond leven en preventie, eerder dan op genezen. Telefacts bekijkt deze evolutie met een kritische blik.

elefacts: Gert Verhulst achter de schermen & is je smartphone de dokter van de toekomst?
Dinsdag 5 mei 2015 om 21.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: