Een eigen luxevilla in Marrakech, een eigen zeilboot of een persoonlijke helikopter: het is nu ook allemaal mogelijk voor de doorsnee Vlaming. Telefacts onderzoekt op dinsdag 21 april 2015 de nieuwe wereldtrend ‘deeleconomie’, waarin iedereen samen rijk is. Cathérine Moerkerke laat zien van welke droomplekken je zoal mede-eigenaar kan zijn. Wordt dit de nieuwste investering of is het gewoon een andere manier van vakantie nemen?

Een tweedehands helikopter kost al snel 100.000 euro en daar bovenop komen ook nog kosten voor de opleiding, de brandstof en het onderhoud van het toestel. Geen haalbare kaart dus voor iemand met een gemiddeld loon, zoals Benny. Hij borg zijn droom bijgevolg op. Tot hij een manier vond om hem toch waar te maken. Eens hij zijn vliegbrevet heeft, wil Benny samen met z’n vriend Paul een toestel kopen. Niet goedkoop, maar wel haalbaar. Omdat ze de kosten delen.

Een zeiljacht kost nieuw al snel 200.000 euro. Tel daar nog eens het liggeld in de haven en de onderhoudskosten bij en je weet dat zoiets niet weggelegd is voor de gewone Vlaming. Daarom is Mario lid geworden van Netyachting. Bij dat bedrijf kan hij een jaarabonnement nemen op een zeilboot, maar dan moet hij die wel delen met 4 anderen.

De jacht op sluikstorters

Een tsunami van zwerfafval en sluikstort raast over onze Vlaamse wegen en op verschillende plekken over het hele land. Telefacts verschuilt zich op de hotspots waar sluikstorters te werk gaan. Er worden Facebookgroepen opgestart om sluikstorters tegen te gaan. Samen met de politiediensten spoort het nieuwsmagazine de overtreders op.

Telefacts: Iedereen rijk & de jacht op sluikstorters op dinsdag 21 april 2015 om 21.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over