Sharleen Spiteri, de zangeres uit Glasgow met de gitzwarte haren en onmiskenbare stem, verovert de internationale rockscene met haar band Texas. Intussen al goed 25 jaar geleden. Echt doorbreken doet ze met "I Don't Want A Lover", wat achteraf de eerste van een lange reeks hits blijkt. Met haar onafscheidelijke compagnon Johnny McElhone betreedt ze podia over de hele wereld en verkoopt ze meer dan 38 miljoen albums, waarvan verschillende een platina status behalen. Een ongelooflijk succes dat naast een enorme passie voor muziek ook te danken is aan het talent zich te onderscheiden van de rest. Haar muziek is vernieuwend en koppelt zich los van de 80s power-pop. En een tomboy meisje, gekleed als Steve McQueen, aan het hoofd van een compleet mannelijk ensemble, dat was veruit even spraakmakend.

Intussen viert Texas al zijn vijfentwintigste verjaardag en is de fanbase alleen maar gegroeid. Sharleen merkte tijdens hun laatste tournee een nieuw, jong publiek op, dat enthousiast aan het tweeten was over hoe goed ze de concerten wel vonden. Twintigers die opgroeiden in de tijd dat Texas niet uit de ether weg te slaan was. "I worked it out. We are to them, what Fleetwood Mac were to me", aldus Sharleen.

Om hun 25-jarig bestaan in stijl te vieren brengt Texas in februari van dit jaar een nieuwe plaat op de markt, toepasselijk 'TEXAS 25' getiteld. Het album bevat vier fonkelnieuwe songs en enkele van hun allergrootste hits in een fris jasje. Sharleen en co koppelen aan deze release een grote tournee, die ook halt houdt in Antwerpen. Afspraak met deze legendarische band op maandag 30 november in de Lotto Arena! Tickets voor dit concert zijn beschikbaar vanaf woensdag 15 april om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Texas
Datum: 
Maandag 30 november 2015
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over