Nieuwe STAN-productie in samenwerking met o.a. Toneelhuis/Olympique Dramatique en NTGent brengt divers ensemble bijeen

In een coproductie met Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard en ARSENAAL/LAZARUS, creëert STAN met Poquelin II een nieuwe productie in een grote bezetting: Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen gaan samen aan de slag met het oeuvre van Molière.

In 2004 maakte STAN Poquelin, een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière, waaronder ‘Médecin malgré lui’, ‘Sganarelle’ en ‘Le Malade Imaginaire’. De voorstelling toerde uitgebreid in een Nederlandstalige én een Franstalige versie. Poquelin was toen een mijlpaal in het repertoire van STAN.

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière en reden genoeg om opnieuw in zijn werk te grasduinen voor een nieuwe voorstelling.

Staan zeker op het programma: ‘Le Bourgeois gentilhomme’ (1670), waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag en de levenswijze van de adel wil imiteren en ‘L’Avare’ (1668), een tragikomedie over gierigheid, machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen, die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
tg STAN
Datum: 
Première op 9 november 2017
Locatie: 
Toneelhuis, Antwerpen
Meer over