Na een uitverkocht concert in Oostende dit voorjaar, komt The Dire Straits Experience naar La Madeleine in Brussel op 20 november aanstaande.

Voor de enorme groep trouwe fans leek het einde van de wereld nabij toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om de songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is nog steeds groot, ook bij de jongere generaties. Twee van de voormalige groepsleden geven nu met The Dire Straits Experience gehoor aan die oproep.

Niet zomaar een tribute band

Dit is niet zomaar een tribute band, want twee van de voormalige leden van The Dire Straits, Chris White en Chris Whitten, maken deel uit van de selectie artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Veel van de hits van de groep maken deel uit van het collectief muzikaal geheugen zoals o.a. Sultans of swing, Money for nothing en Private investigations.

The Dire Straits Experience wordt verder gevormd door, Terence Reis, Richard Cottle, Paddy Milner, Tim Walters en Michael Féat en Chris Whitten. Deze muzikanten werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield.

"A brilliant show, performed to perfection."

De band weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Dire Straits Experience
Datum: 
20 november 2016 - 20u00
Locatie: 
La Madeleine, Brussel

Reservatie:

Meer over