In het kader van het Mechels stadfestival OP.RECHT.MECHELEN. maakte theater M de middeleeuwse klucht “Vuyle Partye”. Het stuk gaat in première bij theater M op 10 februari en zal hierna enkele keren hernomen worden.

Het reizend gezelschap van Roof, Cnoop en Jutte strand in theater M. Ze brengen er het verhaal van Kat, 25 jaar en nog steeds niet van de straat. Daarom gaan Moe en Va met behulp van Wis met haar scheel oog op zoek naar een middel om te goesting in Kat aan te wakkeren.

Ondertussen echter komt Kat de Man van haar leven tegen. Maar is deze mysterieuze man van de wereld de juiste partij? De roddelende, beoordelende dorpelingen zorgen ervoor dat dit verhaal nog een vurig staartje krijgt. Een verhaal over den Duvel, de Mariakes, Wis met haar scheel oog en ander lelijk volk.

Theater M werd uitgedaagd om een eigen voorstelling rond het thema recht en onrecht te maken binnen het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. Een project rond 400 jaar rechtspraak in Mechelen.

Schrijvers Helga Van der Heyden en Yves De Lathauwer namen deze uitdaging met beide handen aan en schreven de voorstelling “Vuyle Partye”. Ze kozen ervoor ver terug te keren in de tijd om aan te tonen hoe makkelijk iemand onterecht kon veroordeeld worden tot zware straffen.

Ook namen deze schrijvers 2 van de 3 hoofdrollen op zich. Derde acteur in deze voorstelling is Wim Peters, gekend van zijn rol in thuis en vroegere voorstellingen bij theater M.

We nodigen je graag uit op onze première op 10 februari om 20u3. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar gert@theaterm.be. Indien gewenst kunnen jullie ook steeds een kijkje nemen op een repetitie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vuyle Partye
Datum: 
Vanaf 9 februari 2017
Locatie: 
Theater M, Mechelen

Reservatie:

Meer over