"Vergeet mij niet", brengt de kwetsbaarheid en menselijkheid van dementie op een lichtvoetige manier naar het theater. In dit nieuwe theaterstuk geschreven door Manu Jacobs en in regie van Rikkert Van Dijck geven Carry Goossens, Manu Jacobs en Ann De Winne een menselijke, warme, liefdevolle, soms confronterende kijk op dementie. Vanaf 7 april in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater en volgend jaar op tournee door Vlaanderen.

VERGEET MIJ NIET is een lichtvoetige vertelling over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt. Co-producent Manu Jacobs schreef dit stuk en haalde de inspiratie uit de herinneringen aan zijn grootvader en het feit dat dementie steeds meer bespreekbaar wordt in onze maatschappij waar mensen steeds ouder worden en het als een uitdaging zien om dit zolang mogelijk zelfstandig en actief te kunnen beleven. Acteur Carry Goossens was meteen te vinden om de rol van dementerende grootvader op zich te nemen: "VERGEET MIJ NIET is een stuk dat niet enkel een kijk geeft op de moeilijke momenten in het ziekteproces van iemand met dementie, maar evengoed is er tijd voor humor, muziek en vooral veel liefde." Rikkert Van Dijck is regisseur van dienst. De repetities zijn volop bezig.

VERGEET MIJ NIET vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon. Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt. Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vergeet mij niet
Datum: 
Vanaf 7 april 2017
Locatie: 
Fakkeltheater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over