Wonderbassist Stephen "Thundercat" Bruner komt opnieuw naar België. Dit keer houdt hij halt in De Roma.

Begin 2017 bracht Thundercat zijn derde plaat 'Drunk' uit. Het album werd op Pitchfork.com onthaald als Best New Music met de omschrijving 'whimsical and somber, funny and meaningful, sometimes all at once”. Het album bevat samenwerkingen met Kenny Loggins, Kendrick Lamar, Wiz Khalifa en Pharrell.

Op 'Drunk' combineert hij feilloos alles wat acts als STUFF. zo goed maakt met de eightieskitsch van Miami Vice en Top Gun, én hij levert er in één moeite door een van de allerbeste platen van het prille 2017 mee af.

Naast zijn eigen fenomenale albums, vallen zijn baslijnen onder andere te horen op de muziek van muzikale vernieuwers als Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Vic Mensa en Mac Miller. Zelfs Prince was fan. In 2016 won hij een Grammy voor Best Rap/Sung Collaboration voor het nummer 'These Walls' van Kendrick Lamar. Om maar te zeggen: Thundercat is waanzinnig hot.

Thundercat live zien is een belevenis. De Standaard schreef na zijn recente concert in de Brusselse AB: "Miraculeus hoe snel en geïnspireerd zijn vingers over de arm van zijn zessnarige basgitaar dansten. Soms had je de indruk dat hij met beide handen andere lijnen aan het spelen was.”.

Op 19 november staat hij in De Roma. Ticketverkoop start op vrijdag 28 april om 9u30 via deroma.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Thundercat
Datum: 
19 november 2017
Locatie: 
De Roma, Borgerhout

Reservatie:

Meer over