Gisterenmiddag om 12:00u is de langverwachte ticketverkoop van Marktrock Leuven van start gegaan. En hoe! Het publiek valt duidelijk voor de sterke affiche met onder meer headliners Milow, Soulsister, Gers Pardoel, Slongs Dievanongs… Enkele minuten voor de start van de verkoop ging door het hoge aantal bezoekers op hetzelfde moment de server zelfs heel even plat, mede dankzij het grote succes van de ‘early bird’-actie waarmee Marktrock Leuven stunt. Vroege vogels kunnen gedurende twee weken aan zeer voordelige tarieven tickets bemachtigen.

Dagtickets voor Marktrock Leuven kosten €15, maar de eerste dagen zijn er ‘koopjes’ te doen. Op woensdag 1 juli waren er 100 tickets beschikbaar aan €1, die waren om 12:01u, 1 minuut na de start van de verkoop, allemaal meteen uitverkocht. Morgen is er opnieuw een 'early bird’-actie. Opvallend is ook dat er een heleboel mensen meteen een ‘regular’ ticket gekocht hebben om er zeker van te zijn een ticket te kunnen bemachtigen voor Marktrock Leuven.

Enkele weetjes ivm de ticketverkoop

  • Het eerste ticket werd gekocht door een Leuvenaar.
  • De meeste tickets werden gekocht door mensen uit de provincie Vlaams-Brabant, op de tweede plaats staat de provincie Limburg.
  • Er werden ook opvallend veel tickets gekocht vanuit Duitsland. Op de tweede plaats staat buurland Nederland.
  • Gemiddeld stonden er 500 mensen in de wachtrij, de eerste minuten tot 1.000 mensen.

'Early Bird’-actie gaat verder

Met een unieke ‘early bird’-actie maakt Marktrock Leuven op een creatieve manier de overgang naar opnieuw een betalend festival. Vandaag waren er dus 100 tickets verkrijgbaar aan €1. Morgen donderdag 2 juli zullen er 200 tickets beschikbaar zijn aan €2. De derde dag 300 tickets aan €3. Enz...

De 'early bird'-actie start telkens om 12:00u en stopt om 24:00u van diezelfde dag. Zijn alle 'early bird’-tickets de deur uit, dan wordt de 'early bird’-actie van die dag beëindigd. Deze actie loopt gedurende 14 dagen tot de maximumprijs op de 15de dag van €15 wordt bereikt en zolang er tickets beschikbaar zijn, want je kan natuurlijk ten alle tijde een ticket kopen buiten de actie aan de normale prijs. Is het festival uitverkocht, dan stopt ook de ‘early bird’-actie. Op = op. Uitverkocht = uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over